Valencià

Joan Baldoví recorre de la mà dels veïns i veïnes el barri de Camí la Noria, aïllat per les vies del Metro i en històrica reivindicació del seu soterrament

 El col·lectiu local congrega més de doscentes persones en una paella als peus de La Torre amb el parlament de múltiples candidats i candidates de la coalició

“Mai abans un candidat al Congrés dels diputats havia recorregut el barri de Camí la Noria de Torrent durant una campanya electoral”. Amb aquestes paraules es refereix el candidat a l’alcaldia de Torrent Pau Alabajos a la visita de Joan Baldoví a la Capital de l’Horta Sud.

Baldoví va recórrer els carrers del barri guiat per l’Associació de Veïns de Camí la Noria, una associació en reivindicació permanent del soterrament de les vies del Metro, que els separa de la resta del casc urbà de la ciutat. El candidat va poder comprovar “l’estat de degradació al que els governs de PP i PSOE han sotmés a aquest barri” segons les paraules del veïnat.

Per a Joan Baldoví “realitats com la del Barri de Camí la Noria són el reflex de com l’infrafinançament valencià té cara i ulls. De com un barri amb una ubicació ideal, a un pas de l’horta del Safranar i del centre de la ciutat, connectat amb el centre de València en 10 minuts es troba aïllat i en procés de degradació”, a més va afegir “un finançament just vol dir el soterrament de vies, la millora del transport metropolità i la recuperació dels nostres barris”.

Acompanyat del candidat al Parlament Europeu Jordi Sebastià i la candidata al Congrés i Secretària Autonòmica d’Hisenda durant la legislatura del Botànic Clara Ferrando es varen comprometre a “buscar les fonts de finançament necessàries i justes per a la Generalitat i poder fer realitat el soterrament de les vies del Metro al seu pas per l’estació de Torrent”.

Els futurs representants de Compromís al Congrés, Corts Valencianes i Parlament Europeu mantingueren posteriorment una reunió amb el Grup Municipal per assabentar-se de primera mà de les principals propostes presentades al llarg de la legislatura, en especial la remunicipalització de l’aigua de Torrent el refugi d’animals i la targeta moneder i la posada en marxa dels districtes de Torrent i el defensor de la ciutadania.

La jornada va concloure amb un dinar amb més de doscentes persones als peus de la torre amb diversos candidats i candidates al parlament valencià, com Papi Robles i Carles Esteve i el cap de llista a les Corts Fran Ferri que va assenyalar l’estima cap a la ciutat de Torrent, la seua gastronomia i les seues tradicions i es va declarar “fan del rossejat torrentí i els gaiatos de Sant Blai”.

Castellano

Los candidatos de Compromís se reunen en Torrent en una visita centrada en las inversiones en la ciudad

Joan Baldoví recorre de la mano de los vecinos y vecinas el barrio de Camí la Noria, aislado por las vias del Metro y en histórica reivindicación de su soterramiento

 El colectivo local congrega más de doscientas personas en una paella a los pies de la Torre que contó con las intervenciones de múltiples candidatos y candidatas de la coalición

 “Nunca antes un candidato al Congreso de los diputados había recorrido el barrio de Camí la Noria de Torrent durante una campanya electoral”. Con estas palabras se refiere el candidato a la alcaldia de Torrent Pau Alabajos a la visita de Joan Baldoví a la capital de l’Horta Sud.

Baldoví recorrió las calles del barrio guiado por la Asociación de Vecinos de Camí la Noria, una asociación en reivindicación permanente del soterramiento de las vías del Metro, que les separa del resto del casco urbano de la ciudad. El candidato pudo comprobar “el estado de degradación al que los gobiernos de PP y PSOE han sometido a este barrio” según las palabras del vecindario.

Para Joan Baldoví “realidades como el barrio de Camí la Noria son el reflejo de como la infrafinanciación valenciana tiene cara y ojos. De como un barrio con una ubicación ideal, a un paso de l’horta del Safranar y del centro de la ciudad, conectado con el centro de València en 10 minutos se encuentra aislado y en proceso de degradación”, además añadió que “una financiación justa supone el soterramiento de las vías, la mejora del transporte metropolitano y la recuperación de nuestros barrios”.

Baldoví también fue acompañado por el candidato al Parlamento Europeo Jordi Sebastià y la candidata al Congreso y Secretaria Autonómica de Hacienda durante la legislatura del Botànic Clara Ferrando que se comprometieron a “buscar las fuentes de financiación necesarias y justas para la Generalitat y poder hacer realidad el soterramiento de las vías del Metro a su paso por la estación de Torrent”.

Los futuros representantes de Compromís en el Congreso, Corts Valencianes y Parlamento Europeo mantuvieron posteriormente una reunión con el Grupo Municipal para conocer de primera mano las principales propuestas presentadas a lo largo de la legislatura, en especial la remunicipalización del agua de Torrent, el refugio de animales, la tarjeta monedero y la puesta en marcha de los distritos de Torrent y el defensor de la ciudadanía.

La jornada concluyó con una comida con más de doscientas personas a los pies de la Torre con diversos candidatos y candidatas al parlamento valenciano, como Papi Robles y Carles Esteve y el cabeza de lista a les Corts Fran Ferri que señaló la estima que siente hacia la ciudad de Torrent, su gastronomía y sus tradiciones y se declaró “fan del rossejat torrentí y de los gaiatos de Sant Blai”.