Compromís per Torrent proposa la creació d’una marca pròpia per a sumar valor afegit a l’horta torrentina

Enllaç a la moció presentada per registre d’entrada del Ple: (108) MOCIÓ GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS CREACIÓ MARCA HORTA DE TORRENT I DOTACIÓ D’AJUDES ESPECÍFIQUES PER AL SECTOR AGRÍCOLA.

Valencià

Pau Alabajos: “Reivindicar la nostra horta passa per diferenciar l’origen en l’etiquetatge i crear una marca pròpia per als productes que han estat conreats a Torrent”.

El grup municipal de Compromís per Torrent ha instat al govern municipal a posar en valor els productes conreats a l’horta torrentina mitjançant la creació de la marca “Horta de Torrent”. L’objectiu de la moció presentada davant el Ple de l’Ajuntament és la de potenciar l’agricultura local diferenciant l’etiquetatge dels productes agraris de Torrent; en especial respecte dels importats de tercers països on no tenen els mateixos estàndards de qualitat i fitosanitaris, com d’aquells on és pràcticament impossible conéixer els seus canals de transport així com els responsables de la seua distribució (traçabilitat del producte).

Amb aquesta línia estratègica el portaveu de Compromís també ha demanat una partida pressupostària d’ajudes als agricultors i agricultores que adopten i potencien la marca Torrent, així com encetar les corresponents campanyes de promoció dels productes agraris propis.

La nostra proposta naix en considerar l’horta pròpia com un sector estratègic per a la nostra població” ha indicat Alabajos. Per a Compromís potenciar els productes de proximitat hortofructícoles, suposa a més a més un major control en la qualitat dels productes, tant per una menor manipulació en la cadena de producció com pel fet de facilitar la seua traçabilitat directa”.

La proposta també proposa implicar als comerços de proximitat, i la resta d’actors de la cadena econòmica, per tal de potenciar l’horta. Alabajos ha volgut ressaltar que l’Ajuntament té l’obligació d’impulsar activament les polítiques agràries de promoció i posada en valor de l’horta com a part indispensable per al manteniment del sector agrícola a Torrent.

Finalment, el portaveu ecovalencianista ha explicat que potenciar els nostres productes també implica una menor emissió de gasos en reduir-se el transport i la quantitat de residus emprats en el seu procés de distribució.

Castellano

Compromís per Torrent propone la creación de una marca propia para sumar valor añadido a la huerta torrentina

Pau Alabajos: “Reivindicar nuestra huerta pasa por diferenciar el origen en el etiquetado y crear una marca propia para los productos que han sido cultivados en Torrent”.

El grupo municipal de Compromís per Torrent ha instado al gobierno municipal a poner en valor los productos cultivados en la huerta torrentina mediante la creación de la marca “Horta de Torrent”. El objetivo de la moción presentada ante el Pleno del Ayuntamiento es la de potenciar la agricultura local diferenciando el etiquetado de los productos agrarios de Torrent; en especial respecto de los importados de terceros países donde no tienen los mismos estándares de calidad y fitosanitarios, como de aquellos dónde es prácticamente imposible conocer sus canales de transporte así como los responsables de su distribución (trazabilidad del producto).

Con esta línea estratégica el portavoz de Compromís también ha demandado una partida presupuestaria de ayudas a los agricultores y agricultoras que adopten y potencien la marca Torrent, así como iniciar las correspondientes campañas de promoción de los productos agrarios propios.

“Nuestra propuesta nace al considerar la huerta propia como un sector estratégico para nuestra población” ha indicado Alabajos. Para Compromís potenciar los productos de proximidad hortofrutícolas, supone además un mayor control en la calidad de los productos, tanto por una menor manipulación en la cadena de producción como por el hecho de facilitar su trazabilidad directa”.

La propuesta también propone implicar a los comercios de proximidad, y al resto de actores de la cadena económica, para potenciar la huerta. Alabajos ha querido resaltar que el Ayuntamiento tiene la obligación de impulsar activamente las políticas agrarias de promoción y puesta en valor de la huerta como parte indispensable para el mantenimiento del sector agrícola en Torrent.

Finalmente, el portavoz ecovalencianista ha explicado que potenciar nuestros productos también implica una menor emisión de gases al reducirse el transporte y la cantidad de residuos empleados en su proceso de distribución.

Arxivat en: Documents, Economia i Ocupació, Municipal, Sanitat i Benestar Social, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *