Compromís per Torrent demana solucions als problemes de finançament estatal

Valencià

Pau Alabajos “Els valencians estem farts de brindis al sol i promeses buides. El pèssim finançament estatal que patim ens afecta directament al nostre dia a dia, especialment en sanitat, educació i inversions públiques”.

El grup municipal de Compromís ha presentat la moció al ple de l’Ajuntament de Torrent on proposa l’acord d’unes mesures que ajuden a promoure una major conscienciació entre la ciutadania de la urgent revisió del sistema de finançament estatal que permeta a les valencianes i als valencians atendre els nostres serveis públics en funció dels impostos que paguem.

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un infrafinançament injust, tant es val qui governe a l’Estat, siga PP o PSOE. Una situació que, a més, no té comparança: patim una situació on estant per sota de la mitjana estatal de renda per càpita se’ns obliga a aportar com si estiguérem molt per damunt de la mitjana. El resultat d’aquest greuge històric és que amb els nostres impostos sempre hem acabant injectant recursos a territoris més rics que nosaltres.

Amb un finançament just per part del govern de Pedro Sánchez podríem tindre millors escoles a Torrent o més inversions en sanitat, així com poder desplaçar-nos en transport públic amb la resta de pobles de la nostra comarca. L’entitat metropolitana de transport a València percep molt menys finançament que les d’altres grans ciutats com Barcelona o Madrid. Aquesta problemàtica ens impossibilita tindre transport públic que connecte amb Catarroja, Alfafar, Picassent i altres poblacions comarcals.

Castellano

Compromís per Torrent demanda soluciones a los problemas de financiación estatal

Pau Alabajos “Los valencianos estamos hartos de brindis al sol y promesas vacias, la pésima financiación estatal que padecemos nos afecta directamente en nuestro dia a dia, especialmente en sanidad, educación y inversiones públicas”.

El grupo municipal de Compromís ha presentado la moción al pleno del Ayuntamiento de Torrent donde propone el acuerdo de unas medidas que ayuden a promover una mayor concienciación entre la ciudadanía de la urgente revisión del sistema de financiación estatal que permita a las valencianas y a los valencianos atender nuestros servicios públicos en función de los impuestos que pagamos.

Los valencianos y las valencianas sufrimos desde siempre una financiación injusta, dando igual quién haya gobernado en el Estado, sea PP o PSOE. Una situación que, además, no tiene comparación: sufrimos una situación donde estando por debajo de la media estatal, en renta per càpita, se nos obliga a aportar como si estuviéramos muy por encima de la media. El resultado de este agravio histórico es que con nuestros impuestos siempre hemos acabado inyectando recursos a territorios más ricos que nosotros.

Con una financiación justa por parte del gobierno de Pedro Sánchez podríamos tener mejores colegios en Torrent o más inversiones en sanidad, así como poder desplazarnos en transporte público con el resto de poblaciones de nuestra comarca. La entidad metropolitana de transporte en Valencia percibe mucha menos financiación que otras grandes ciudades como Barcelona o Madrid. Esta problemática nos imposibilita tener transporte público que conecte con Catarroja, Alfafar, Picassent y otras poblaciones comarcales.

Arxivat en: Cultura i Educació, Documents, Economia i Ocupació, Municipal, Nacional, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *