Compromís per Torrent demana al PSOE de Ros que s’aplique la seua campanyeta de promoció del valencià

Pau Alabajos: “Li diuen a la població que promoga la nostra llengua però el govern del PSOE presenta les seues mocions i la comptabilitat de l’Ajuntament íntegrament en castellà”.

 Davant la propera festivitat del 9 d’Octubre el govern de Jesús Ros ha llançat una campanya amb la qual insta la població, i especialment els comerços de Torrent, a promoure l’ús del valencià “aprofitant els costums i tradicions valencianes com els dolços típics d’este dia” .

La campanya, que és lloable i necessària, contrasta amb la vulneració sistemàtica del propi reglament del valencià per part del govern municipal del PSOE, segons han denunciat des de Compromís per Torrent.

En concret, i sense anar més lluny, al Ple Ordinari celebrat el 3 d’octubre, el grup municipal del PSOE va presentar una única moció sobre agricultura redactada exclusivament en castellà, i més immediat, concretament al plenari extraordinari de hui 7 d’octubre està prevista l’aprovació de la comptabilitat del 2018, la qual ha estat presentada als grups del consistori íntegrament en castellà, vulnerant-se així el propi Reglament de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Torrent.

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha manifestat que aquesta vulneració, així com l’excés de “postureo” del PSOE de Ros en el tema de la defensa de la nostra llengua i cultura, no són banals i expressen ben a les clares que una cosa és el que transmeten a la població i un altra molt diferent el que apliquen sistemàticament en la seua gestió al front del consistori, quan no es respecten el drets dels grups municipals a rebre la documentació en valencià, tal i com s’arreplega al Reglament Municipal esmentat.

COMPROMÍS PER TORRENT DEMANDA AL PSOE DE ROS QUE SE APLIQUE SU “CAMPANYETA DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ”.

Pau Alabajos: “El gobierno del PSOE le dice a la población que promueva nuestra lengua pero presenta sus mociones y la contabilidad del Ayuntamiento íntegramente en castellano”.

Ante la próxima festividad del 9 de Octubre el gobierno de Jesús Ros ha lanzado una campaña en la que insta la población, y especialmente a los comercios de Torrent, a promover el uso del valenciano “aprovechando las costumbres y tradiciones valencianas como los dulces típicos de este día” .

La campaña, que en sí es loable y necesaria, contrasta con la vulneración sistemática del propio reglamento del valenciano por parte del gobierno municipal del PSOE, según han denunciado desde Compromís por Torrent.

En concreto, y sin ir más lejos, en el Pleno Ordinario celebrado el 3 de octubre, el grupo municipal del PSOE presentó una única moción sobre agricultura redactada exclusivamente en castellano, y ahora, concretamente en el pleno extraordinario del 7 de octubre está prevista la aprobación de la contabilidad del 2018, la cual ha sido presentada a los grupos del consistorio íntegramente en castellano, vulnerándose así el propio Reglamento de Promoción del Valenciano del Ayuntamiento de Torrent.

El portavoz de Compromís, Pau Alabajos, ha manifestado que esta vulneración, así como el exceso de postureo del PSOE de Ros en el tema de la defensa de nuestra lengua y cultura, no son banales y expresan bien a las claras que una cosa es lo que transmiten a la población y otra muy diferente lo que aplican sistemáticamente en su gestión al frente del consistorio, donde no se respeta el derecho de los grupos municipales a recibir la documentación en valenciano, tal y como se recoge en el Reglamento Municipal mencionado.

Arxivat en: Cultura i Educació, Municipal, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *