Valencià

Compromís per Torrent va presentar la seua proposta coincidint amb el 25N, dia per l’eliminació de la violència contra les dones, que va comptar amb l’adhesió i suport de tots els grups del consistori menys VOX.

Els acords aprovats al ple d’ahir contemplen la renovació del Pla d’Igualtat d’Oportunitats, ampliar els recursos de la Casa de la Dona, i col·laborar amb la Conselleria perquè els tallers sobre relacions afectiu-sexuals arriben a totes les aules de Torrent.

Carme Silla, regidora de Compromís per Torrent, ha destacat que “la lluita contra la violència masclista ha de ser des de tots els àmbits – per tant transversal – i arribar a tots els àmbits”; En aquest sentit també va destacar que la moció va comptar amb l’adhesió de PP, PSOE i Ciudadanos i el vot encontra de VOX. “Lamentem que VOX no vulga sumar-se a la moció; la violència contra les dones és una xacra i el seu posicionament de disfressar-la com a “violencia doméstica” és un mal intent ideològic de desviar l’atenció sobre el problema real.”

En aquest sentit des de Compromís s’ha destacat que sumar-se a les solucions de futur passa per considerar la violència masclista com un problema estructural que la societat ha heretat del sistema patriarcal, el qual assumeix com a natural la desigualtat, restant capacitat a les dones i cosificant-les físicament; “Factors que han consolidat les pautes discriminatòries i sexistes que patim” ha puntualitzat Carme Silla, al mateix temps que ha declarat que “aquells que volen parlar de violència intrafamiliar –en referència a VOX-  quan s’assassina una dona o aquesta pateix altres tipus d’agressions o vexacions, el que fan en el fons és intentar desviar l’atenció sobre el problema per a tot seguit negar la seua existència”.

Castellano

Torrent aprueba declarar su termino municipal espacio contra la trata de persones y renueva sus compromisos en la lucha contra la violencia machista.

Compromís per Torrent presentó su propuesta coincidiendo con el 25N, día por la eliminación de la violencia contra las mujeres, que contó con la adhesión y apoyo de todos los grupos del consistorio menos VOX.

Los acuerdos aprobados en el pleno de ayer contemplan la renovación del Plan de Igualdad de Oportunidades, ampliar los recursos de la Casa de la Dona, y colaborar con la Consellería para que los talleres sobre relaciones afectivo-sexuales lleguen a todas las aulas de Torrent.

Carme Silla, regidora de Compromís per Torrent, ha destacado que “la lucha contra la violencia machista tiene que ser desde todos los ámbitos – por lo tanto transversal – y llegar a todos los ámbitos“; En este sentido también destacó que la moción contó con la adhesión de PP, PSOE y Ciudadanos y el voto encontra de VOX. “Lamentamos que VOX no quiera sumarse a la moción; la violencia contra las mujeres es una lacra y su posicionamiento de disfrazarla como “violencia doméstica” es un mal intento ideológico de desviar la atención sobre el problema real.”

En este sentido desde Compromís se ha destacado que sumarse a las soluciones de futuro pasa por considerar la violencia machista como un problema estructural que la sociedad ha heredado del sistema patriarcal, el cual asume como natural la desigualdad, restando capacidad a las mujeres y cosificándolas físicamente; “Factores que han consolidado las pautas discriminatorias y sexistas que sufrimos” ha puntualizado Carme Silla, al mismo tiempo que ha declarado que “aquellos que quieren hablar de violencia intrafamiliar –en referencia a VOX- cuando se asesina una mujer o esta sufre otros tipos de agresiones o vejaciones, lo que hacen en el fondo es intentar desviar la atención sobre el problema para a continuación negar su existencia”.