Torrent aprova crear el Consell de la Dona a proposta de Compromís

Valencià

La moció de Compromís va comptar amb el suport dels grups del PSPV, PP i Cs. El funcionament del Consell no tindrà cap cost econòmic per l’Ajuntament de Torrent.

Carme Silla (regidora de Compromís): “El reconeixement dels drets legals de les dones no és suficient, es necessita l’impuls dels poders públics perquè siguen realment efectius”.

Arran la reivindicació efectiva dels drets de les dones, que té com a data assenyalada el 8 de març, l’Ajuntament de Torrent va aprovar ahir la creació del Consell de la Dona de Torrent, com a altaveu de participació de les dones en les polítiques efectives per a aconseguir la plena igualtat entre gèneres. La creació d’aquest Consell naix d’una moció de Compromís, presentada el dia 24 de febrer i aprovada al Ple d’ahir 5 de març, per 23 de les 25 regidores i regidors que componen l’arc polític municipal.

“Amb la creació d’aquest òrgan participatiu es pretén dinamitzar la lluita per la igualtat efectiva entre hòmens i dones a la nostra ciutat”, ha expressat la regidora Carme Silla.

El Consell de la Dona es conforma per a treballar accions consensuades entre els components del teixit associatiu de Torrent, implicant les plataformes cíviques, empresarials, comercials, sindicals i el món fester; amb l’objectiu de conscienciar i avançar en la igualtat efectiva entre gèneres a nivell sociològic; tant cultural com econòmic.

Carme Silla ha conclòs remarcant que aquest Òrgan necessita elaborar les seues normes de funcionament amb immediatesa, amb l’objectiu  que comence a servir a la Societat, evitant la demora en el temps per qüestions burocràtiques o d’interessos polítics.

Castellano

TORRENT APRUEBA CREAR EL CONSELL DE LA DONA

La moción de Compromís contó con el apoyo de los grupos del PSPV, PP y Cs. El funcionamento del Consell no tendrá ningún coste económico para el Ayuntamiento de Torrent.

Carme Silla (regidora de Compromís): “El reconocimiento de los derechos legales de las mujeres no es suficiente, se necesita el impulso de los poderes públicos para que sean realmente efectivos”.

A raiz de la reivindicación efectiva de los derechos de las mujeres, que tiene como fecha señalada el 8 de marzo, el Ayuntamiento de Torrent aprobó ayer la creación del Consell de la Dona de Torrent, como altavoz de participación de las mujeres en las políticas efectivas para conseguir la plena igualdad entre géneros. La creación de este Consejo nace de una moción de Compromís, presentada el día 24 de febrero y aprobada en el Pleno de ayer 5 de marzo, por 23 de las 25 regidoras y concejales que componen el arco político municipal.

Con la creación de este órgano participativo se pretende dinamizar la lucha por la igualdad efectiva entre hombres y mujeres en nuestra ciudad”, ha expresado la regidora Carme Silla.

El Consell de la Dona se conforma para trabajar acciones consensuadas entre los componentes del tejido asociativo de Torrent, implicando a las plataformas cívicas, empresariales, comerciales, sindicales y el mundo festero; con el objetivo de concienciar y avanzar en la igualdad efectiva entre géneros a nivel sociológico; tanto cultural como económico.

Carme Silla ha concluido remarcando que este Órgano necesita elaborar sus normas de funcionamiento con inmediatez, con el objetivo de que empieze a servir a la Sociedad, evitando la demora en el tiempo por cuestiones burocráticas o de intereses políticos.

Arxivat en: Cultura i Educació, Dona, Municipal, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *