La conselleria d’Educació, que dirigeix Vicent Marzà, en col·laboració amb Hisenda, repartirà 14000 tauletes amb connexió a Internet integrada per a arribar també a l’alumnat de Primària i a l’alumnat dels centres educatius concertats que estiga tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge a distància des de casa, en no disposar al seu habitatge de dispositius electrònics. La distribució de les tauletes als domicilis de l’alumnat s’iniciarà a partir d’aquesta setmana.

També s’enviaran 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics. Segons la conselleria d’Educació, l’alumnat de Primària de centres públics i l’alumnat dels centres concertats que rebran les tauletes tàctils amb Internet seran els qui tenen un índex socioeconòmic més vulnerable. Les tauletes passaran a ser propietat de cada escola pública com a dotació extra i, quan es torne a les classes presencials, les famílies retornaran les tauletes al centre perquè formen part del seu material informàtic.

Pel que fa als instituts públics, es repartiran vora 5000 tauletes a la circumscripció de València: el nombre de tauletes tàctils que correspon a l’alumnat dels instituts es determinarà en funció de les unitats educatives dels centres, a més d’un extra d’unitats per als centres l’índex socioeconòmic de l’alumnat dels quals siga més baix.

El portaveu municipal de Compromís, Pau Alabajos, ha recordat que “tots els alumnes han de tindre les mateixes oportunitats. Sempre serà la prioritat de Compromís assegurar la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat independentment de les seues circumstàncies socials i econòmiques, i una vegada més ho ha demostrat el conseller Marzà.” Finalment, Alabajos ha destacat el compromís del conseller amb Torrent, tenint en compte que més de 1500 alumnes del municipi s’estan beneficiant del val-beca menjador per valor de 60€ “No podem evitar comparar amb accions que s’han fet a altres territoris, amb mesures Insuficients i populistes: amb les directrius aprovades pel govern valencià, es garanteix que les persones estiguen sempre en la cúspide de la piràmide de prioritats de les institucions públiques”.