Pau Alabajos: “Al Ple de pressupostos demanàrem suprimir les taxes de mercats i terrasses per a 2020 i el govern rebutjà la proposta; desitgem que no torne a passar el mateix”.

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, proposarà al proper Ple ordinari del mes de maig canviar l’Ordenança de Terrasses i Vetladors perquè els locals afectats, que compten amb terrassa autoritzada, puguen ampliar el nombre de taules amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències econòmiques derivades de la distància social de seguretat entre les persones, d’obligat compliment des de l’inici de la pandèmia.

En aquest sentit Alabajos ha explicat que l’actitud del govern municipal PSOE-Ciudadanos no pot ser la mateixa que la que demostraren al darrer Ple Ordinari del mes d’abril, quan Compromís demanà en el punt d’aprovació del Pressupost Local de 2021 que se suspenguera la Taxa per a terrasses i la de mercats corresponent a 2020.

En aquell moment rebutjaren la nostra proposta i un mes després el govern la presenta en les mateixes condicions per al Ple de maig; sembla que sols els interessa tombar les mesures constructives de l’oposició per a després dir que ha estat el govern qui les ha engegat; “populisme barat si el que es tracta és de remar tots plegats en el mateix sentit”, ha explicat Alabajos.

Finalment des de Compromís s’ha recordat al nou govern de PSOE-Ciudadanos que els comerços, en especial l’hostaleria, és un dels sectors que més està patint les conseqüències de la crisi provocada pel virus, en especial aquells negocis que estan llogats i porten dos mesos fent front a pagaments sense cap tipus d’ingressos,  a més de tot l’emmagatzematge de productes que s’han hagut de retirar degut a la caducitat dels mateixos.

 

Castellano

NOTA DE PRENSA

Compromís propone cambiar la ordenanza para favorecer la ampliación de las terrazas mientras duran las medidas restrictivas de distancia social

Pau Alabajos: “En el Pleno de presupuestos pedimos suprimir las tasas de mercados y terrazas para 2020 y el gobierno rechazó la propuesta; deseamos que no vuelva a pasar lo mismo”.

Compromís per Torrent, mediante su portavoz Pau Alabajos, propondrá en el próximo Pleno ordinario del mes de mayo cambiar la Ordenanza de Terrazas y Veladores para que los locales afectados, que cuenten con terraza autorizada, puedan ampliar el número de mesas con el objetivo de minimizar las consecuencias económicas derivadas de la distancia social de seguridad entre las personas, de obligado cumplimiento desde el inicio de la pandemia.

En este sentido Alabajos ha explicado que la actitud del gobierno municipal PSOE-Ciudadanos no puede ser la misma que la que demostraron en el último Pleno Ordinario del mes de abril, cuando Compromís pidió en el punto de aprobación del Presupuesto Local de 2021 que se suspendiera la Tasa para terrazas y la de mercados correspondiente a 2020.

En aquel momento rechazaron nuestra propuesta y un mes después el gobierno la presenta en iguales condiciones para el Pleno de mayo; parece que solo les interesa tumbar las medidas constructivas de la oposición para después decir que ha sido el gobierno quién las ha puesto en marcha; populismo barato si de lo que se trata es de remar todos juntos en el mismo sentido”, ha explicado Alabajos.

Finalmente desde Compromís se ha recordado al nuevo gobierno de PSOE-Ciudadanos que los comercios, en especial la hostelería, es uno de los sectores que más está sufriendo las consecuencias de la crisis provocada por el virus, en especial aquellos negocios que están alquilados y llevan dos meses haciendo frente a pagos sin ningún tipo de ingresos, además de todo el almacenamiento de productos que se han tenido que retirar debido a la caducidad de los mismos.