Compromís per Torrent demana peatonalitzar les principals artèries de la ciutat mentre duren les restriccions de mobilitat

Pau Alabajos: “El respecte de la distància de seguretat, necessària davant l’increment del trànsit de vianants durant la desescalada, passa per la peatonalització de les grans vies”.

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, proposarà en la propera Junta de Portaveus, a celebrar aquesta setmana, que el govern municipal implemente mesures de mobilitat per a facilitar les distàncies de seguretat dels vianants que ixen a passejar durant la desescalada.

Com a un primer pas, Compromís demana que les principals artèries de Torrent es tanquen al trànsit els caps de setmana, des del dissabte a les 19 hores fins el diumenge a les 23 hores.

Entre eixes vies caldria incloure obligatòriament l’Avinguda, que comptaria amb dues calçades, addicionals al passeig central i les voreres, a més de proposar altres carrers que destaquen per la seua amplària, com el carrer Azorín, el bulevard Reina Sofia, el carrer José Ortí Soriano, el carrer Ramón i Cajal i finalment l’avinguda de Munic 72, al Parc Central, que connectaria amb el Carrer del Riu Cérvol i més endavant amb la canal Xúquer-Túria, creant un gran corredor que donaria servei a tota la part sud de Torrent.

En aquesta línia, Alabajos ha demanat que es tinguen en compte les propostes de les associacions que treballen per la mobilitat sostenible a Torrent, com per exemple les del col·lectiu Soterranya, que presentà el 28 d’abril un document basat en 14 punts.

Finalment, i respecte a les persones amb mobilitat reduïda, des de Compromís es demana que s’implementen les mesures proposades per aquells col·lectius que vetlen pels seus interessos, on destaquen de manera urgent el control dels vehicles que aparquen damunt de les voreres, sobre els passos de vianants, els que bloquegen les rampes d’accés o aquells que envaeixen zones actualment ja restringides al trànsit, com per exemple alguns carrers i zones del centre històric.

 

Castellano

Compromís per Torrent solicita peatonalizar las principales arterias de la ciudad mientras duren las restricciones de movilidad

Pau Alabajos: “El respecto de la distancia de seguridad, necesaria ante el incremento del tráfico de peatones durante la desescalada, pasa por la peatonalización de las grandes vías”.

El portavoz de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, propondrá en la próxima Junta de Portavoces, a celebrar esta semana, que el gobierno municipal implemente medidas de movilidad para facilitar las distancias de seguridad de los peatones que salen a pasear durante la desescalada.

Como primer paso, Compromís pide que las principales arterias de Torrent se cierren al tráfico los fines de semana, desde el sábado a las 19 horas hasta el domingo a las 23 horas.

Entre esas vías habría que incluir obligatoriamente la Avenida, que contaría con dos calzadas, adicionales al paseo central y las aceras, además de proponer otras calles que destacan por su anchura, como la calle Azorín, el bulevar Reina Sofía, la calle José Ortí Soriano, la calle Ramón y Cajal y finalmente la avenida de Múnich 72, en el Parc Central, que conectaría con la Calle del Riu Cérvol y más adelante con el canal Xúquer-Túria, creando un gran corredor que daría servicio a toda la parte sur de Torrent.

En esta línea, Alabajos ha pedido que se tengan en cuenta las propuestas de las asociaciones que trabajen por la movilidad sostenible en Torrent, como por ejemplo las del colectivo Soterranya, que presentó el 28 de abril una documento basada en 14 puntos.

Finalmente, y respecto a las personas con movilidad reducida, desde Compromís se pide que se implementen las medidas propuestas por aquellos colectivos que velen por sus intereses, donde destacan de manera urgente el control de los vehículos que aparcan encima de las aceras, sobre los pasos de peatones, los que bloquean las rampas de acceso o aquellos que invaden zonas actualmente ya restringidas al tráfico, como por ejemplo algunas calles y zonas del centro histórico.