PROPOSTES EN TEMPS DE CORONAVIRUS

Des que es declarà la pandèmia el nostre grup municipal ha treballat per a impulsar mesures que milloren la situació sanitària i econòmica de diferents col·lectius de Torrent.

Entre les més importants volem destacar la nostra proposta de modificar, amb caràcter d’urgència, l’ordenança municipal per a afavorir l’ampliació de les terrasses mentre duren les mesures restrictives de distància social. La mesura va ser proposada en la junta de portaveus que se celebra setmanalment però l’actual govern PSPV- Cs no ha contemplat aplicar-la.

També proposàrem implementar una línia de subvencions finalistes per a la instal·lació de mampares de protecció, així com una campanya municipal gratuïta de desinfecció adreçada a tots els comerços que ho sol·licitaren. Tampoc aquesta proposta de Compromís no va ser acceptada per l’alcalde Ros.

Respecte a la mobilitat en temps de pandèmia demandàrem peatonalitzar diferents artèries de la ciutat, des del dissabte a les 19 hores fins el diumenge a les 23h. En concret, les vies que proposàrem foren l’Avinguda, el carrer Azorín, el bulevard Reina Sofia, el carrer José Ortí Soriano, el carrer Ramón y Cajal, així com l’avinguda de Munic 72, que connecta amb el carrer Riu Cérvol i més endavant amb la canal Xúquer-Túria, creant un gran corredor que haguera donat servei a tota la part sud de Torrent; i diem “haguera” perquè aquesta mesura tampoc no ha estat en la línia de l’actual govern.

Finalment volem destacar que, des que s’inicià la pandèmia, al personal municipal no se li ha realitzat cap prova de detecció vírica, qüestió que també reclamàrem en consonància amb la petició dels representants dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Torrent. Considerem des de Compromís que el principal partit del govern municipal -el PSPV- hauria de ser el primer en defensar els drets laborals del seu propi personal, en línia de com estan fent-ho moltes empreses del sector privat.

Per a tancar aquestes línies no podem oblidar-nos de l’actual pacte de govern signat en mig de la pandèmia entre el PSPV de Jesús Ros i Ciudadanos; una mena de “pacte del pollo torrentí” en el que desconeixem la lletra menuda més enllà de saber que Cs obtindrà la regidoria del districte d’El Vedat, que per cert Compromís porta demanant-lo des del 2010 i encara no s’ha creat.

Ros sap que Ciudadanos Torrent és un grup polític que ha demostrat no fer preguntes incòmodes ni li va a qüestionar mínimament les seues decisions, una bona comparsa per a assegurar-se la majoria absoluta als plens municipals. És bo que les veïnes i veïns que votaren al PSPV de Torrent, pensant en una opció d’esquerres o progressista, sapien com actua el candidat al qual votaren, aquell que va repartir una targeta anunciant “pídeme cuentas” o va tancar la campanya electoral fent “un llamamiento a una participación masiva en clave socialista”.