L’entrada al govern de Ciudadanos ha significat el primer any d’alcaldia del PSOE de Jesús Ros, que ha preferit pactar amb la formació neocon de Toni Cantó en compte de triar l’única opció progressista del consistori, com és Compromís. Ros no ha volgut un govern del botànic a Torrent, sinó pactar amb el partit que forma governs amb el PP i Vox en altres ciutats i institucions; s’ha buscat en definitiva un soci que no farà preguntes ni qüestionarà en cap cas les seues accions.

En aquest sentit “el nou pacte del pollo”, cuinat a Torrent, és un engany al poble que votà majoritàriament per opcions progressistes i en canvi s’ha trobat amb un acord NEOCON, fet a les seues esquenes, en plena pandèmia i per tant sense públic, en ser els plens a porta tancada. Un govern buscat sense llums ni taquígrafs, que obeeix més bé a criteris d’interés personal que públics; per posar un exemple cal recordar que Ros ja va jurar públicament amor etern a la multinacional que gestiona l’aigua pública de Torrent i que, a més a més, en aquesta legislatura s’ha d’acordar el seu futur model de gestió. Per cert que el matrimoni al que al·ludíem adés es feu públic el dia de la inauguració de les noves instal·lacions d’Aigües de l’Horta al nou mercat de la plaça.

Com a contrapunt, Compromís ha oferit en tot moment al PSPV l’opció de formar un govern del Botànic a Torrent, però Ros s’ha buscat un soci que li permetrà exercir la seua alcaldia com si haguera obtingut la majoria absoluta des de la nit dels resultats electorals, que, per un altra banda, és l’ùnic escenari en què Ros ha demostrat que es troba satisfet: no li agraden els matrimonis en igualtat de condicions.

Nosaltres per la nostra banda hem continuat amb la nostra faena en positiu de presentar propostes de futur per a Torrent, tant abans com durant l’estat d’alarma provocat per la pandèmia. Malauradament cap ni una de les millores que proposàrem als pressupostos locals per al 2020 fou acceptada per Ros, que no vol que Torrent es convertisca en la gran ciutat que tots mereixem des de l’any 2010, rebutjant la nostra esmena de creació del òrgans de gran ciutat obligats per llei, com la Comissió de Queixes Ciutadana, el Jurat Tributari, el Consell Social de Torrent i els Districtes. Sobre aquesta última figura ja té barra que l’alcalde no vullga ni sentir-ne parlar i en canvi li oferisca al portaveu de Ciudadanos l’alcaldia del districte d’El Vedat, que encara no s’ha creat reglamentàriament; aiii si ens haguera fet cas senyor Ros…