Pau Alabajos: “Per coherència, dignitat i higiene democràtica demanem eliminar el nom i el reconeixement de la figura de Juan Carlos I a Torrent”.

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu municipal Pau Alabajos, ha presentat una proposta davant el Ple de l’Ajuntament per a canviar el nom de l’actual avinguda Juan Carlos I, ubicada al barri de Parc Central, pels presumptes casos de corrupció vinculats a la seua figura institucional.

Per a Compromís és públic i notori que el Rei emèrit presenta un historial de captació de diners, no declarats ni reconeguts oficialment, de més que de dubtosa procedència, començant pel cobrament de comissions per cada barril de petroli (que és perpetuà després de l’aprovació de la Constitució del 78), passant pel frau del fons saudita SSF, entre les que figurava com a intermediària d’operacions Corinna Larsen; més les comissions de 100 milions d’euros per la construcció de l’AVE a la Meca, que recentment han acabat sent investigades pel fiscal en cap de Ginebra per un possible delicte de blanqueig de capitals, en ingressar-se en una sucursal bancària panamenya del banc suïs Mirabaud, on el beneficiari d’eixe compte era l’aleshores Cap de l’Estat.

Alabajos ha explicat que tots aquestos fets denunciats i investigats “indiquen que és raonable, just i democràtic que a la ciutat de Torrent Juan Carlos I no tinga cap element urbanístic que servisca de recordatori i homenatge a un personatge amb el seu historial”.

És per això que des del Ple de Torrent, Compromís insta al Govern Local de PSOE-Cs a canviar el nom de l’Avinguda Juan Carlos I, proposant com a alternativa el nom “d’Avinguda de la Sobirania Popular”, en homenatge als valors democràtics i el poder atorgat pel conjunt de la ciutadania a les institucions que la representen.

Castellano

Compromís per Torrent demanda cambiar el nombre de la Avenida Juan Carlos I

 

Pau Alabajos: “Por coherencia, dignidad e higiene democrática demandamos eliminar el nombre y el reconocimiento de la figura de Juan Carlos I en Torrent”.

Compromís per Torrent, mediante su portavoz municipal Pau Alabajos, ha presentado una propuesta ante el Pleno del Ayuntamiento para cambiar el nombre de la actual avenida Juan Carlos I, ubicada en el barrio de Parc Central, por los presuntos casos de corrupción vinculados a su figura institucional.

Para Compromís es público y notorio que el Rey emérito presenta un historial de captación de dinero, no declarado ni reconocido oficialmente, de más que de dudosa procedencia, empezando por el cobro de comisiones por cada barril de petróleo (que se perpetuó después de la aprobación de la Constitución del 78), pasando por el fraude del fondo saudí SSF, entre las que figuraba como intermediaria de operaciones Corinna Larsen; más las comisiones de 100 millones de euros por la construcción del AVE a la Meca, que recientemente han acabado siendo investigadas por el fiscal jefe de Ginebra por un posible delito de blanqueo de capitales, al ingresarse en una sucursal bancaria panameña del banco suizo Mirabaud, donde el beneficiario de esa cuenta era el entonces Jefe del Estado.

Alabajos ha explicado que todos estos hechos denunciados e investigados “indican que es razonable, justo y democrático que en la ciudad de Torrent Juan Carlos I no tenga ningún elemento urbanístico que sirva de recordatorio y homenaje a un personaje con su historial”.

Es por eso que desde el Pleno de Torrent, Compromís insta al Gobierno Local de PSOE-Cs a cambiar el nombre de la Avenida Juan Carlos I, proponiendo como alternativa el nombre de “Avenida de la Soberanía Popular”, en homenaje a los valores democráticos y el poder otorgado por el conjunto de la ciudadanía a las instituciones que la representan.