Arran el gran volum d’informacions sobre les presumptes irregularitats de l’ex monarca, investigades amb caràcter oficial per la Justícia Suïssa i Britànica,  així com l’actual canvi de residència, fora del territori espanyol, per part de Juan Carlos de Borbón, Compromís per Torrent va presentar una moció al Ple de setembre en la que es demanava “la necessitat i procedència de canviar el nom de l’Avinguda Joan Carles I, proposant a la Junta de Govern dirigida per Jesús Ros, com a alternativa, el nom de “Avinguda de la Sobirania Popular”, argumentant  aquesta denominació com a homenatge als valors democràtics i el poder atorgat pel conjunt de la ciutadania a les institucions que la representen.

No obstant aquesta proposta fou rebutjada a la comissió informativa número 1 celebrada el 28 de juliol passat, tant PSOE, com PP, Ciudadanos i Vox votaren en contra.

Finalment al Ple de setembre PSOE, PP, VOX i CIudadanos tornaren a votar en contra.

Mentrestant el grup de VOX a l’ajuntament de Madrid ha conseguit, junts els vots de PP i Cs eliminar els noms dels carrers dels dirigents espanyols de la República Largo Caballero i Indalecio Prieto.

Pau Alabajos, portaveu de Compromís, lamenta l’actitud del PSOE de Jesús Ros, perquè “a Torrent hi ha moltes més persones de les que representem els dos regidors de Compromís que voldrien que el nom d’aquest personatge desapareguera dels nostres carrers”.

El PSOE es va alinear amb l’extrema dreta a la comissió i té novament una última oportunitat per a defensar els valors democràtics d’igualtat, transparència i honestedat en la gestió pública”, ha explicat Pau Alabajos.