Pau Alabajos: “És una necessitat mediambiental urgent amb efectes molt positius per l’ocupació local.

 

Compromís per Torrent ha tornat a demanar la creació d’una borsa de treball estable destinada a la cura i la neteja ecològica del terme municipal.

Aquesta proposta d’actuació ja es va sol·licitar en la legislatura passada i es va tornar a reiterar davant l’actual govern municipal de PSOE/Cs a meitat del passat novembre, “però no han donat senyals de vida”, apunten des de Compromís. El seu portaveu Pau Alabajos considera urgent solucionar els greus problemes mediambientals de les diferents partides del terme municipal, centrades especialment en la gran quantitat de residus existents en camps abandonats, parcel·les desocupades, així com en vorals i cunetes de camins.

Alabajos ha explicat que als darrers anys és especialment preocupant l’increment exponencial de les deixalles derivades del plàstic, sobretot recipients i bosses.

També la falta de més periodicitat en l’arreplegada dels residus, dipositats als contenidors de disseminats i urbanitzacions, contribueixen a la proliferació i dispersió de la contaminació pel terme municipal, apunten des de Compromís.

Periòdicament hem denunciat aquesta situació aportant fotografies i identificant les zones més afectades, però sembla que tant a la regidora Inma Amat (residus), al regidor Francisco José Arnau (medi ambient i mont públic), com al portaveu del grup Ciudadanos Raúl Claramonte (encarregat d’El Vedat) es dediquen a altres qüestions”, critiquen des de Compromís.

Finalment Pau Alabajos ha explicat que aquesta borsa de treball estable ajudaria a pal·liar la dramàtica situació de la desocupació a Torrent, que supera el 23% de la població en edat de treballar, segons les darreres xifres publicades pel SEPE, Servicio Público de Empleo Estatal abans conegut com a INEM.