Enllaç a la moció presentada a l’octubre de 2019: Acord municipal ajudes camp torrentí. 03-10-2019

Valencià

El Ple de l’Ajuntament les aprovà per unanimitat el 3 d’octubre de 2019 a proposta del grup Compromís.

Carme Silla (regidora de Compromís): “El govern de PSOE-Cs no han complit el seu compromís amb els llauradors de Torrent”.

Ni la marca “Horta de Torrent”, ni ajudes específiques per al sector agrícola torrentí: Després d’un any tot continua igual, comenta la regidora de Compromís Carme Silla, que a més també és consellera a l’organisme autònom municipal Consell Agrari, encarregat de la gestió local en l’àmbit rural.

La junta de govern local està composada per regidors del PSOE i Ciudadanos, grups que votaren a favor de la moció que presentàrem fa un any, ha expressat Silla, qui els retrau la falta de compromís amb el camp torrentí: “Al Ple Municipal i al Consell Agrari manifesten una intenció política, però tot seguit palmadeta en l’esquena i voluntat nul·la d’acomplir amb la seua paraula democràtica; és una burla en tota regla a la institució que representen”.

Ni tan sols s’han encetat les campanyes de promoció dels productes agrícoles de Torrent”, denuncia l’edil de Compromís, recordant al govern local que aquesta campanya d’ajuda s’aprovà 6 mesos abans de l’inici de la pandèmia, amb la qual cosa el virus no és excusa; tot i sabent que, a més a més, el camp valencià està fortament colpejat per les importacions agràries aprovades al parlament europeu, en referència a les nombroses votacions favorables a les importacions de cítrics africans per PP i PSOE; o la més recent d’arròs provinent del Vietnam, a la que se sumaren Ciudadanos i Vox.

Castellano

Las ayudas municipales al campo torrentí aprobadas hace un año todavía no se han tramitado.

El Pleno del Ayuntamiento las aprobó por unanimidad el 3 de octubre de 2019 a propuesta del grupo Compromís.

Carme Silla (regidora de Compromís): “El gobierno de PSOE-Cs no han cumplido su compromiso con los agricultores de Torrent”.

Ni la marca “Horta de Torrent”, ni ayudas específicas para el sector agrícola torrentí: Después de un año todo continúa igual, comenta la regidora de Compromís Carme Silla, que además también es consejera al organismo autónomo municipal Consejo Agrario, encargado de la gestión local en el ámbito rural.

La junta de gobierno local está compuesta por concejales del PSOE y Ciudadanos, grupos que votaron a favor de la moción que presentamos hace un año, ha expresado Silla, quién les reprocha la falta de compromiso con el campo torrentí: “En el Pleno Municipal y en el Consell Agrari manifiestan una intención política, pero a continuación palmadeta en la espalda y voluntad nula de cumplir con su palabra democrática; es una burla en toda regla a la institución que representan”.

Ni siquiera se han comenzado las campañas de promoción de los productos agrícolas de Torrent”, denuncia la edil de Compromís, recordando al gobierno local que esta campaña de ayuda se aprobó 6 meses antes del inicio de la pandemia, con lo cual el virus no es excusa; sabiendo que, además, el campo valenciano está fuertemente golpeado por las importaciones agrarias aprobadas en el parlamento europeo, en referencia a las numerosas votaciones favorables a las importaciones de cítricos africanos por PP y PSOE; o la más reciente de arroz proveniente del Vietnam, a la que se sumaron Ciudadanos y Vox.