Pau Alabajos: “Al pressupost de 2016 des de Compromís ja acordàrem amb el govern de Ros una partida de 400.000€ per al barri amb millores de mobiliari urbà, asfaltat, jardineria, voreres i senyalització, però l’estat actual del barri és una mostra més dels incompliments de l’alcalde amb els veïns i veïnes de Torrent”.

 

El grup municipal  de Compromís ha presentat una moció perquè el govern del PSOE amb el partit Ciudadanos donen compliment a les reclamacions de l’associació de veïns del barri. Aquestes reivindicacions arrepleguen la neteja del barranc, la millora de la seguretat i la rehabilitació integral del barri de l’Alter. L’Associació de veïns feu arribar una sèrie de propostes als grups municipals de l’Ajuntament, que des de Compromís han fet seues davant les problemàtiques actuals del barri.

 

Una de les necessitats urgents és la neteja del barranc. Aquesta reivindicació també s’ha realitzat per part de les associacions de Los Caracoles, El Vedat, El Pantà, Ciutat Jardí, l’Alter i Ramón y Cajal. Les associacions de veïns reclamen que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer netege el barranc al terme municipal de Torrent. En paraules de Pau Alabajos, portaveu municipal de Compromís, “s’ha d’actuar urgentment al barranc. L’estat actual és un perill per als incendis i la pluja, a més d’impossibilitar la circulació de persones. Si la Confederació no vol encarregar-se’n el govern municipal ho ha de sol·licitar, especificant les competències que vol assumir sobre aquest espai natural”.

 

El portaveu de Compromís per Torrent ha destacat les reclamacions que el seu grup municipal ha vingut fent per al barri als darrers anys: “Un dels compromisos assumits pel govern de Ros al pressupost de 2016 era l’elaboració d’un Pla Integral de Remodelació del Barri, però sembla que el govern del PSOE, i actualment amb Ciudadanos, no tenen voluntat política de millorar els barris històrics de la nostra localitat”. Per últim, ha assenyalat que: “el problema del barri de l’Alter i els seus voltants no és només exclusiu d’aquesta zona: Als darrers anys hem vist la degradació dels barris del centre històric. Cal un Pla Integral de Barris, ambiciós, que arreplegue tots els problemes i compte amb un gran suport institucional i social”.