Pau Alabajos: “L’actual govern no ha volgut valorar la nostra proposta de rebaixa per a les tarifes esportives, tot i sabent la situació econòmica de moltes de les persones usuàries d’aquestes instal·lacions municipals”.

 

La convocatòria sobre l’aprovació del pressupost de la Fundació Esportiva Municipal de Torrent per a l’exercici de 2021 s’aprovà sense el consens dels seus membres.

El grup de Compromís va demanar una rebaixa de tarifes en els preus que la Fundació Esportiva Municipal cobra a persones jubilades, discapacitades, aturades i als joves, especialment donada l’actual situació econòmica de molts usuaris i usuàries d’aquestes instal·lacions públiques propietat de l’Ajuntament de Torrent.

La proposta de pressupost presentada pel govern municipal de PSOE-Ciudadanos no preveu tarifes específiques per a discapacitats físics i mentals ni per a aturats en relació a la piscina municipal.

Tampoc les tarifes del Poliesportiu Anabel Medina i del Pavelló d’esports “El Vedat” no han implementat cap preu especial que contemple la situació de les persones jubilades, discapacitades, aturades i als joves, que pagaran les mateixes tarifes exigides a la resta dels veïns i veïnes de Torrent.

Quant al conjunt de preus esportius presentats pel govern, des de Compromís es va demanar un gest cap a la població, reduint les tarifes en un percentatge global a pactar entre els grups municipals. Des del propi govern, en concret el portaveu socialista Andrés Campos, va al·legar que aquesta reducció només pot produir-se via canvis en l’ordenança corresponent, qüestió que Compromís n’era sabedora, per això el seu portaveu Pau Alabajos va demanar que aquesta proposta de tarifes restara damunt la taula i no s’aprovara mentre no es modificara l’ordenança tributària que els regula.

Finalment el govern municipal, especialment representat per Andrés Campos i Susi Ferrer per part del PSOE i Raúl Claramonte per part de Ciudadanos varen rebutjar la proposta del portaveu de Compromís i l’Ajuntament de Torrent cobrarà als usuaris els mateixos preus que abans de la situació de confinament provocada per l’actual pandèmia.