Compromís per Torrent va proposar reservar 75.000€ del pressupost per a redactar el projecte.

El Ple de l’Ajuntament de Torrent ha creat la Comissió per a l’Estudi de Soterrament de les Vies del Metro. Aquest estudi afecta especialment al veïnat del Barri de Camí la Nòria, separat del casc urbà des de 1984 quan la barrera de les vies es va posar en funcionament, aïllant 225 habitatges. Aquesta situació, que provoca l’abandonament progressiu del barri, afecta també el barri de Nicolás Andreu, on les finques noves es van vendre en el seu moment amb la promesa del soterrament i, hui en dia, els residents continuen patint les fortes vibracions que provoquen que les finestres i els objectes de les cases tremolen al pas dels trens.

Amb aquesta problemàtica damunt la taula, el grup municipal de Compromís va presentar una esmena als pressupostos de 2016, on es contemplava la redacció d’un estudi de soterrament, donat que l’anterior projecte, impulsat per l’exalcaldessa Maria José Catalá, es va demostrar com a una obra faraònica d’impossible realització, atenent que preveia una inversió de vora 77’5 milions d’euros, a preus de l’any 2012, una xifra fóra de la realitat financera tant de l’Ajuntament de Torrent com de la pròpia empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.
L’esmena dels ecovalencianistes consistia en reservar 75.000€ dels pressupostos, aquesta proposta fou aprovada pel Ple de l’Ajuntament i s’incorporà al pressupost final de 2016, incloent-se addicionalment en el document públic municipal de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible de Torrent.

Aquesta quantitat de 75.000€, aprovada en sessió Plenària, mai s’ha dut a terme, ni el propi exercici de 2016 ni els posteriors, del 2017 al 2019, on el govern de Ros no va presentar cap pressupost, continuant prorrogat el del 2016. L’aprovació del pressupost de 2020, pels grups de PSOE i Cs tampoc no va impulsar cap partida relativa al soterrament de les vies, i finalment el pressupost per al pròxim 2021 no inclou cap quantitat al respecte.

Pau Alabajos, portaveu de Compromís, ha conclòs explicant que “en política el més important és acomplir amb el que s’acorda en votació plenària, però quan l’alcalde incompleix allò que ell mateix primer ha negociat i després ha votat, confiar en la seua paraula es converteix en un luxe que qualsevol representant públic de Torrent no pot assumir sent mínimament responsable”.