Pau Alabajos: “Són els responsables polítics els que s’han de fer càrrec del cost de les irregularitats sancionades per la Inspecció de Treball, més quan l’Alcalde Ros ha anunciat que no les recorrerà”.

Compromís per Torrent, de la mà del seu portaveu municipal Pau Alabajos, ha anunciat que demanarà, a l’actual Junta de Govern Local, que es faça càrrec del cost salarial derivat de les irregularitats detectades per la Inspecció de Treball de la Seguretat Social en el cas de les becàries d’Alcaldia destinades al gabinet de premsa municipal. Aquesta petició es formularà una vegada la Comissió d’Investigació, sol·licitada per Compromís, siga informada de la totalitat de les despeses derivades de les càrregues socials per abonar, a més de les sancions imposades per la Seguretat Social.

A més, Alabajos ha informat que es demanarà el conjunt de la documentació administrativa referida a la situació laboral de la resta de becaris i becàries que formen part de la plantilla de personal de l’Ajuntament. “La inspecció ha detectat tres casos de persones que portaven anys en situació irregular, però podrien haver-ne més, donades les actuals circumstàncies polítiques a l’Ajuntament”, ha declarat el portaveu dels valencianistes.

Des de Compromís li recorden al portaveu socialista i regidor delegat de personal Andrés Campos, que quan ell estava a l’oposició, també com a portaveu del PSPV-PSOE, junt a Compromís, demanaren les explicacions i les responsabilitats corresponents a l’aleshores alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i a la seua junta de govern per la seua imputació en el cas de la denúncia interposada per l’empresa adjudicatària de les instal·lacions esportives de Parc Central, “ara li pertoca a Campos, com a regidor de personal, a l’Alcalde Ros com a màxim responsable local, i a la resta de companys i companyes de la junta de govern local, assumir les responsabilitats patrimonials i polítiques oportunes per haver emparat aquestes irregularitats al llarg dels anys sancionats”.

Alabajos ha conclòs explicant que, “des que Ros és alcalde la primera decisió que pren davant el Ple de l’Ajuntament és delegar gairebé la totalitat de seues les funcions per a evitar responsabilitats futures, però en aquest cas no pot adduir desconeixement perquè es tracta de persones que treballaven paret amb paret i colze a colze amb el seu despatx d’alcaldia de la segona planta ”.