Pau Alabajos: “Aquesta situació està dificultant la mobilitat de molts treballadors i treballadores que utilitzen aquest transport diàriament”.

Compromís per Torrent demana a l’alcalde Ros que, com a membre del Consell d’Administració de l’Autoritat de Transports Metropolità inste a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a restablir les freqüències habituals de la Línia 1 de Metrovalencia entre les que s’inclouen les estacions de Torrent Avinguda i Torrent. La situació està afectant especialment als trams horaris de major afluència de treballadors i treballadores entre les 6 i 9 del matí.

Aquesta situació està provocant una major concentració de persones dins dels vagons i ocasiona problemes sanitaris i de mobilitat per a molts veïns i veïnes. El govern de l’estat ha de dotar de recursos suficients el transport metropolità de l’àrea de València i li correspon a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat garantir un transport públic de qualitat” ha explicat el portaveu de Compromís, Pau Alabajos.

El portaveu ecovalencianista ha destacat que “al gener passaven 18 trens entre les 7 i les 8, hui només n’han circulat 12 durant el mateix tram horari”. El regidor ha incidit en el fet que “el metro s’ha convertit en el principal mitjà de transport per a molts ciutadans, per tant la reducció de freqüències no suposa treballar per a fomentar aquesta mobilitat“.

Finalment, des de Compromís han insistit en la necessitat de restablir la freqüència d’horaris habitual: “Disminuir les freqüències va en contra de les obligacions sanitàries per tal de garantir la distància de seguretat entre usuàries. Cal treballar per augmentar freqüències, no posar menys trens“, ha conclòs.

 

NOTA DE PRENSA

Compromís per Torrent demanda restablecer las frecuencias de la Línea 1 de Metrovalencia en los tramos de mayor afluencia de trabajadores y trabajadoras

Pau Alabajos: “Esta situación está dificultando la movilidad de muchos trabajadores y trabajadoras que utilizan este transporte diariamente“.

Compromís per Torrent demanda al alcalde Ros que, como miembro del Consejo de Administración de la Autoridad de Transportes Metropolitano inste a la Consellería de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad a restablecer las frecuencias habituales de la Línea 1 de Metrovalencia entre las que se incluyen las estaciones de Torrent Avenida y Torrent. La situación está afectando especialmente a los tramos horarios de mayor afluencia de trabajadores y trabajadoras entre las 6 y 9 de la mañana.

Esta situación está provocando una mayor concentración de personas dentro de los vagones y ocasiona problemas sanitarios y de movilidad para muchos vecinos y vecinas. El gobierno del estado tiene que dotar de recursos suficientes al transporte metropolitano del área de València y le corresponde a la Consellería de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad garantizar un transporte público de calidad” ha explicado el portavoz de Compromís, Pau Alabajos.

El portavoz ecovalencianista ha destacado que “en enero pasaban 18 trenes entre las 7 y las 8, hoy solo han circulado 12 durante el mismo tramo horario“. El regidor ha incidido en el hecho de que “el metro se ha convertido en el principal medio de transporte para muchos ciudadanos, por lo que reducir sus frecuencias no supone trabajar para fomentar esta movilidad“.

Finalmente, desde Compromís han insistido en la necesidad de restablecer la frecuencia de horarios habitual: “Disminuir las frecuencias va en contra de las obligaciones sanitarias para garantizar la distancia de seguridad entre usuarias. Hay que trabajar para aumentar frecuencias, no poner menos trenes“, ha concluido.