Pau Alabajos: “L’actual estat de conservació de les zones etnogràfiques del terme municipal passa per un moment crític”.

 

Compromís demanarà al govern municipal de PSPV-Cs una línia pressupostària específica per a recuperar importants zones de patrimoni etnogràfic ubicades al terme municipal de Torrent.

És una vella reivindicació que portem demanant des que Compromís es troba representat al Ple de l’Ajuntament”, ha recordat el seu portaveu Pau Alabajos.

Alabajos ha explicat que després de l’última inspecció presencial, el seu grup ha pogut constatar que importants elements etnogràfics es troben en un estat d’abandonament molt preocupant: “zones com el mirador dels Arquets de Baix, la Ruta del Reg Mil·lenari o l’àrea de recepció de rutes turístiques -vinculada a la xarxa de senders- presenten una imatge impròpia d’un municipi que està declarat com a gran població”.

A les fotografies aportades per Compromís es pot observar com, per exemple, al mirador dels Arquets de Baix (l’aqüeducte medieval) no hi ha panoràmica visual com a conseqüència de la falta de manteniment de l’àrea en qüestions bàsiques, com la poda dels arbres o el control de la vegetació seca. A més a més, l’estructura que suporta el mirador es troba foradada per baix: “de fet, part del mirador ha caigut a la zona del barranc per on passa la ruta del reg mil·lenari”, ha explicat Alabajos.

Respecte a la ruta de senders, el portaveu de Compromís recorda que la seua àrea de recepció, que es va crear a la falda de la serra Perenxisa, es troba abandonada; “ningú pot aprofitar aquesta infraestructura per la falta de manteniment municipal, les altes brosses, amb especial proliferació de les espinoses, fan impossible poder caminar o seure en els seus bancs sense llastimar-se els peus i les cames”.

Finalment, Alabajos ha conclòs explicant que Torrent necessita un pla de manteniment del terme municipal amb estratègies de futur clares que definisquen i permeten la pervivència del nostre patrimoni etnogràfic com a torrentins i torrentines.

 

NOTA DE PRENSA

COMPROMÍS PER TORRENT PROPONDRÁ UNA PARTIDA URGENTE PARA LA REHABILITACIÓN y DIFUSIÓN DEL PATRIMONIO ETNOGRÁFICO

Pau Alabajos: “El actual estado de conservación de las zonas etnográficas del término municipal pasa por un momento crítico”.

 

Compromís demandará al gobierno municipal de PSPV-Cs una línea presupuestaria específica para recuperar importantes zonas de patrimonio etnográfico ubicadas al término municipal de Torrent.

Es una vieja reivindicación que llevamos pidiendo desde que Compromís se encuentra representado al Pleno del Ayuntamiento”, ha recordado su portavoz Pau Alabajos.

Alabajos ha explicado que después de la última inspección presencial, su grupo ha podido constatar que importantes elementos etnográficos se encuentran en un estado de abandono muy preocupante: “zonas como el mirador de los Arquets de Baix, la Ruta del Reg Mil·lenari o el área de recepción de rutas turísticas -vinculada a la red de senderos- presentan una imagen impropia de un municipio que está declarado como gran población”.

En las fotografías aportadas por Compromís se puede observar como, por ejemplo, en el mirador de los Arquets de Baix (el acueducto medieval) no hay panorámica visual como consecuencia de la falta de mantenimiento del área en cuestiones básicas, como la poda de los árboles o el control de la vegetación seca. Además, la estructura que soporta el mirador se encuentra horadada por debajo: “de hecho, parte del mirador ha caído en la zona del barranco por donde pasa la ruta del Reg Mil·lenari”, ha explicado Alabajos.

Respecto a la ruta de senderos, el portavoz de Compromís recuerda que su área de recepción, que se creó en la falda de la sierra Perenxisa, se encuentra abandonada; “nadie puede aprovechar esta infraestructura por la falta de mantenimiento municipal, los altos matojos, con especial proliferación de las espinosos, hacen imposible el poder andar o el sentarse en sus bancos sin lastimarse los pies y las piernas”.

Finalmente, Alabajos ha concluido explicando que Torrent necesita un plan de mantenimiento del término municipal con estrategias de futuro claras, que definan y permitan la pervivencia de nuestro patrimonio etnográfico como torrentinos y torrentinas.