Pau Alabajos: “Estem davant d’un intent per part de l’extrema dreta de normalitzar la persecució ideològica, i fins i tot física, de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual”.

Els ecovalencianistes exigeixen que el Govern local de Torrent acomplisca amb la legislació valenciana, posant en marxa la unitat de la policia local contra els delictes d’odi, obligatòria en municipis de més de 50.000 habitants.

 

La moció presentada per Compromís demana a l’Ajuntament de Torrent que manifeste “el seu compromís absolut a l’hora de combatre qualsevol comportament d’odi, especialment contra minories o grups minoritzats que cal protegir“.  Segons explica el portaveu, Pau Alabajos “les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles quan la ultradreta intenta frenar l’avanç aconseguit com a societat moderna, progressista, justa i igualitària”.

Alabajos ha recordat que el passat 13 de juny Younes Bilal era assassinat amb tres trets al pit al crit racista de “Fuera moros de mierda de este bar”; el 6 de juliol es produí  la mort de Johana Andrea (veïna de Borriana) com a assassinat masclista (la número 1.102 a Espanya des de l’1 de gener de 2003), “i portem mesos sense saber què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades a diferents sèquies del País Valencià en un curt espai de temps”; el dimecres 7 de juliol deu persones apallissaren dos xics gais a la ciutat de València mentre la policia dissuadia les víctimes de fer denúncia i, també, s’ha perpetrat el brutal assassinat de Samuel Luiz al crit homòfob de “Maricón de mierda”, fet que ha despertat la indignació ciutadana.

Per últim, Compromís també demana en la moció el compliment de l’article 42 de la llei d’igualtat de les persones LGTBI, aprovada per les Corts Valencianes durant la passada legislatura, que contempla la creació d’un grup contra els delictes d’odi coordinat per la policia local en ciutats de més de 50.000 habitants. “És molt greu que la ciutat més gran de l’àrea metropolitana no compte amb aquesta unitat especialitzada” ha finalitzat el portaveu.

 

NOTA DE PRENSA

Torrent, 14 de julio 2021

Compromís per Torrent propone al pleno condenar la proliferación de los delitos de odio.

 

Pau Alabajos: “Estamos ante un intento por parte de la extrema derecha de normalizar la persecución ideològica, e incluso física, de las personas por su origen, raza, lengua, creencias u orientación sexual”.

Los ecovalencianistas exigen que el Gobierno local de Torrent cumpla con la legislación valenciana, poniendo en marcha la unidad de la policía local contra los delitos de odio, obligatoria en municipios de más de 50.000 habitantes.

 

La moción presentada por Compromís pide al Ayuntamiento de Torrent que manifieste “su compromiso absoluto a la hora de combatir cualquier comportamiento de odio, especialmente contra minorías o grupos minorizados que hay que proteger“. Según explica el portavoz, Pau Alabajos “las representantes políticas democráticas no podemos quedarnos impasibles cuando la ultraderecha intenta frenar el avance conseguido como sociedad moderna, progresista, justa e igualitaria”.

Alabajos ha recordado que el pasado 13 de junio Younes Bilal era asesinado con tres disparos en el pecho al grito racista de “Fuera moros de mierda de este bar”; el 6 de julio se produjo la muerte de Johana Andrea (vecina de Burriana) como asesinato machista (la número 1.102 en España desde el 1 de enero de 2003), y “llevamos meses sin saber qué pasó con las tres mujeres que aparecieron asesinadas en diferentes acequias del País Valencià en un corto espacio de tiempo”; el miércoles 7 de julio diez personas apalearon dos chicos gays en la ciudad de València mientras la policía disuadía a las víctimas de hacer denuncia y, también, se ha perpetrado el brutal asesinato de Samuel Luiz al grito homófobo de “Maricón de mierda”, hecho que ha despertado la indignación ciudadana.

Por último, Compromís también demanda en la moción el cumplimiento del artículo 42 de la ley de igualdad de las personas LGTBI, aprobada por las Cortes Valencianas durante la pasada legislatura, que contempla la creación de un grupo contra los delitos de odio coordinado por la policía local en ciudades de más de 50.000 habitantes. “Es muy grave que la ciudad más grande del área metropolitana no cuenta con esta unidad especializada” ha finalizado el portavoz.