Xavier Martí, portaveu del grup municipal.
Xavier Martí, portaveu del grup municipal.

Els vapors i la resta de la contaminació estan afectant tant Torrent, com altres municipis de l’Horta Sud i l’Albufera. 

Després d’un mes de produir-se la barrancada provocada per la DANA la depuradora de Torrent continua paralitzada, fet que està produint que totes les aigües fecals que passaven per la planta s’estiguen abocant al Barranc de Xiva-Torrent tal qual ixen dels claveguerams de la capital de l’Horta Sud.

Aquest fet està afectant greument tant la pròpia ciutat com a altres poblacions veïnes per les quals transita el llit de barranc, com Picanya, Paiporta, Catarroja i Massanassa, desembocant finalment a l’Albufera, que forma part del Terme Municipal de València.

Des del grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida, el seu portaveu Xavier Martí va preguntar a l’última reunió del Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer havia donat l’autorització pertinent per a realitzar els abocaments de fecals, tot i les circumstàncies actuals, i la resposta va ser que no existien tals permisos.

Martí va argumentar que no votava favorablement l’informe de gestió per aquesta qüestió mediambiental i de salubritat pública, que entenia fonamental que estiguera resolta des del punt de vista legal i sanitari. La resta de grups representats i la pròpia Alcaldessa sí ho feren favorablement, així com també la pròpia multinacional, que posseïx el 49% de les accions de la companyia mixta. No obstant va transmetre el seu agraïment i felicitació a tota la plantilla de treballadors i treballadores d’Aigües de l’Horta per la seua dedicació tot i les moltes circumstàncies personals desfavorables que han hagut de patir pels efectes de la DANA.

Finalment, el portaveu de la coalició d’esquerres també va preguntar si des de l’empresa d’aigües o el govern municipal s’havien comunicat els esmentats abocaments a la confederació hidrogràfica, qüestió a la qual la gerència va assentir però sense que cap de les parts responsables de la gestió -pública o privada- donaren més detalls ni justificaren la presentació de tal comunicació, i sense explicar les possibles respostes per part de la Confederació del Xúquer.

—— Edició en castellà ——

Torrent continúa vertiendo las aguas fecales al barranco un mes después de la DANA.

Los vapores y el resto de la contaminación están afectando tanto a Torrent como a otros municipios de la Horta Sud y la Albufera.

Después de un mes de producirse la barrancada provocada por la DANA, la depuradora de Torrent continúa paralizada, produciendo que todas las aguas fecales que pasaban por la planta se estén vertiendo al Barranco de Chiva-Torrent, tal como salen del alcantarillado de la capital de la Horta Sud.

Este hecho está afectando gravemente tanto a la misma Ciudad como o a otras poblaciones vecinas por las que transita el barranco como Picanya, Paiporta, Catarroja y Massanassa, desembocando finalmente en la Albufera, que forma parte del término municipal de València.

Desde el grupo municipal de Compromís-Podem-EUPV, su portavoz Xavier Martí preguntó en la última reunión del Consejo de Administración de Aigües de l’Horta si la Confederación Hidrográfica del Júcar había dado la autorización pertinente para realizar los vertidos de fecales, todo y sabiendo las circunstancias actuales, y la respuesta fue que no existían tales permisos.

Martí argumentó que no votaba favorablemente al informe de gestión por esta cuestión medioambiental y de salubridad pública, que entendía fundamental que estuviera resuelta desde el punto de vista legal y sanitario. El resto de los grupos representados y la misma alcaldesa si lo hicieron favorablemente, así como la misma multinacional, que posee el 49% de la compañía mixta. No obstante transmitió su agradecimiento y felicitación a toda la plantilla de trabajadores y trabajadoras de Aigües de l’Horta por su dedicación dadas las muchas circunstancias personales desfavorables que han tenido que sufrir por los efectos de la DANA.

Finalmente, el portavoz de la coalición de izquierdas también preguntó si desde la empresa de aguas o el gobierno municipal se habían comunicado los mencionados vertidos a la confederación hidrográfica, cuestión a la que la gerencia asintió pero sin que ninguna de las partes responsables de la gestión -pública o privada- dieran más detalles ni justificaran la presentación de tal comunicación, y sin explicar las posibles respuestas por parte de la Confederación del Júcar.