Pau Alabajos: “Per a rebre les subvencions europees del Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència, els ajuntaments han d’aprovar un Pla Municipal d’Integritat Pública i Bon Govern per a previndre possibles casos de corrupció i regular la correcta distribució d’aquestes ajudes”.

 

El grup municipal Compromís per Torrent portarà al Ple Municipal de març una moció en la qual proposa l’elaboració i aprovació d’un Pla antifrau a l’Ajuntament de Torrent. La presentació d’aquest document és obligatòria per a tota entitat que vulga participar del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus, i que suposarà inversions rellevants per a Torrent.

Per al portaveu de Compromís al consistori, Pau Alabajos, “l’objectiu és garantir que els diners procedents d’Europa s’administren a Torrent d’una forma neta i transparent, sense corrupció, frau ni conflictes d’interessos”. El regidor ha continuat destacant que: “per a nosaltres és essencial que el Pla s’aplique en la major brevetat, tant per a encetar el mecanisme de recepció de les ajudes, com per a garantir una major honradesa en la gestió dels recursos públics”.

Els ecovalencianistes han expressat la necessitat que les institucions perceptores de les ajudes transmeten a la ciutadania la importància d’aquests fons europeus, incidint en la necessitat que els diners es distribuïsquen amb les mateixes oportunitats entre totes les empreses i professionals de cadascun dels sectors econòmics implicats.

Alabajos ha destacat que “a la moció fem referència a la importància de desenvolupar aquest Pla de la forma més transversal i participativa possible, implicant tots els grups polítics i els departaments municipals, i entenent-lo també com a una orientació de caràcter permanent en la gestió de futures subvencions públiques”.

Tots els membres de la corporació, amb o sense responsabilitats de govern, hem de mantindre un alt nivell de qualitat jurídica, ètica i moral, vetlant pels principis d’integritat, imparcialitat i honestedat, d’igual manera que el personal de l’ajuntament quan tramita i supervisa els diferents expedients.”, ha finalitzat Alabajos.

 

NOTA DE PRENSA. 

Compromís per Torrent llevará al Pleno la creación de un Plan Antifraude para que el Ayuntamiento pueda acceder a los Fondos Europeos post COVID.

Pau Alabajos: “Para recibir las subvenciones europeas del Fondo de Recuperación, Transformación y Resiliencia, los ayuntamientos tienen que aprobar un Plan Municipal de Integridad Pública y Buen Gobierno para prevenir posibles casos de corrupción y regular la correcta distribución de estas ayudas”.

 

El grupo municipal Compromís per Torrent llevará al Pleno Municipal de marzo una moción en la cual propone la elaboración y aprobación de un Plan antifraude en el Ayuntamiento de Torrent. La presentación de este documento es obligatoria para toda entidad que quiera participar del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, financiado con fondos europeos, y que supondrá inversiones relevantes para Torrent.

Para el portavoz de Compromís en el consistorio, Pau Alabajos, “el objetivo es garantizar que el dinero procedente de Europa se administre en Torrent de una forma limpia y transparente, sin corrupción, fraude ni conflictos de intereses”. El regidor ha continuado destacando que: “para nosotros es esencial que el Plan se aplique a la mayor brevedad, tanto para comenzar el mecanismo de recepción de las ayudas, como para garantizar una mayor honradez en la gestión de los recursos públicos”.

Los ecovalencianistas han expresado la necesidad que las instituciones perceptoras de las ayudas transmiten a la ciudadanía la importancia de estos fondos europeos, incidiendo en la necesidad que el dinero se distribuyan con las mismas oportunidades entre todas las empresas y profesionales de cada uno de los sectores económicos implicados.

Alabajos ha destacado que “en la moción hacemos referencia a la importancia de desarrollar este Plan de la forma más transversal y participativa posible, implicando a todos los grupos políticos y los departamentos municipales, y entendiéndolo también como una orientación de carácter permanente en la gestión de futuras subvenciones públicas”.

Todos los miembros de la corporación, con o sin responsabilidades de gobierno, tenemos que mantener un alto nivel de calidad jurídica, ética y moral, velando por los principios de integridad, imparcialidad y honestidad, de igual manera que el personal del ayuntamiento cuando tramita y supervisa los diferentes expedientes.”, ha finalizado Alabajos.