La coalició ecovalencianista sol·licita informació sobre possibles sancions o expedients informatius davant els fets produïts entre el 25 i el 29 de març.
Pau Alabajos: “El govern municipal encara no ha informat sobre la quantitat de residus tòxics vessats al barranc de Torrent, ni la seua composició, i per tant desconeixem el dany mediambiental produït”.

El grup municipal de Compromís, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer tota la informació relativa al vessament de residus tòxics provocats pel trencament d’una secció de la canonada d’enllaç entre el clavegueram de Torrent i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) que transcorre paral·lela al barranc, fets que es van produir entre els dies 25 i 29 del passat mes de març.
Per a Alabajos aquests problemes poden ocórrer de manera esporàdica, però les fotografies indiquen que el llac de residus tòxics acumulat com a conseqüència del vessament era d’uns 40 metres de llarg, per tant ben visible, i en eixe sentit és necessari l’emissió d’un informe d’impacte ambiental que quantifique els danys produïts, un document que no existeix d’acord amb la informació aportada per la pròpia Aigües de l’Horta, S. A, com a empresa mixta encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a Torrent.
L’opacitat del govern municipal ha estat, segons Alabajos, la causa per la qual Compromís s’ha adreçat a la Confederació del Xúquer, dependent del Ministeri de Transició Ecològica, “a l’objecte que aquest organisme informe sobre si ha iniciat algun expedient administratiu que incloga possibles sancions o almenys informe sobre els danys biològics produïts”.
Finalment, i en cas que s’haguera produïda alguna sanció o expedient anàleg es demana tindre accés als documents referenciats “perquè aquesta qüestió puga tractar-se al Ple Municipal i s’informe a la ciutadania dels efectes mediambientals provocats, qüestió que també serveix per a conscienciar la població de la importància natural dels barrancs i per tant de la seua protecció”, han conclòs des del grup municipal.

NOTA DE PRENSA

COMPROMÍS PER TORRENT PIDE A LA CONFEDERACIÓN HIDROGRÁFICA INFORMACIÓN SOBRE EL DERRAME TÓXICO DE FINALES DE MARZO
La coalición ecovalencianista solicita información sobre posibles sanciones o expedientes informativos ante los hechos producidos entre el 25 y el 29 de marzo.
Pau Alabajos: “El gobierno municipal todavía no ha informado sobre la cantidad de residuos tóxicos derramados al barranco de Torrent, ni su composición, y por tanto desconocemos el daño medioambiental producido”.

El grupo municipal de Compromís, mediante su portavoz Pau Alabajos, ha pedido a la Confederación Hidrográfica del Júcar toda la información relativa al derrame de residuos tóxicos provocados por la rotura de una sección de la cañería de enlace entre el alcantarillado de Torrent y la estación depuradora de aguas residuales (EDAR) que transcurre paralela al barranco, hechos que se produjeron entre los días 25 y 29 del pasado mas de marzo.
Para Alabajos estos problemas pueden ocurrir de manera esporádica, pero las fotografías indican que el lago de residuos tóxicos acumulado como consecuencia del vertido era de unos 40 metros de largo, por lo tanto muy visible, y en ese sentido es necesario la emisión de un informe de impacto ambiental que cuantifique los daños producidos, un documento que no existe de acuerdo con la información aportada por la propia Aigües de l’Horta, S. A, como empresa mixta encargada de la gestión del ciclo integral del agua en Torrent.
La opacidad del gobierno municipal ha sido, según Alabajos, la causa por la cual Compromís se ha dirigido a la Confederación del Júcar, dependiente del Ministerio de Transición Ecológica, “al objeto de que este organismo informe sobre si ha iniciado algún expediente administrativo que incluya posibles sanciones o al menos informe sobre los daños biológicos producidos”.
Finalmente, y en caso de que se hubiera producida alguna sanción o expediente análogo se pide tener acceso a los documentos referenciados “para que esta cuestión pueda tratarse en el Pleno Municipal y se informe a la ciudadanía de los efectos medioambientales provocados, cuestión que también sirve para conscienciar a la población de la importancia natural de los barrancos y por tanto de su protección”, han concluido desde el grupo municipal.