Compromís Torrent denuncia la falta d’inspecció i neteja municipal.

Pau Alabajos (Compromís): “En aquests abocaments destaca l’alt volum d’electrodomèstics, restes d’aïllants tèrmics i altres materials altament contaminants”.

Una nova zona d’abocaments il·legals colpeja al terme municipal de Torrent. A les anteriorment denunciades per Compromís a les partides del Mas dels Gils, el Realó, el Toll i els camins d’El Vedat, se suma ara la partida de l’Alter, la que defineix principalment el límit de la capital de l’Horta Sud amb el municipi d’Alaquàs.

Aquesta zona d’abocaments se situa a la vora d’un camí poc transitat que concorre principalment des de la part de darrere del Polígon Industrial Mas del Jutge – a l’alçada de la rodona que enllaça amb l’autovia de circumval·lació nord de la ciutat-  fins el barranc de Torrent, a la seua entrada pel pont que condueix precisament cap el propi polígon industrial.

Aquesta carretera, segons el portaveu de Compromís, Pau Alabajos, és el “wasteland” de Torrent, “on per cada 100 metres transitats et trobes amb abocaments il·legals de diferent volum i extensió, alguns d’ells de més de 50 metres de llargària, que enllacen amb altres, generant una continua línia visual de residus”.

Per a Alabajos “és especialment preocupant la quantitat d’electrodomèstics vells escampats en aquest erm urbà, on també destaquen, per la seua presència, el gran volum d’aïllants tèrmics, així com sacs i tolls de runes de material de construcció”, i afig que “molt previsiblement provenen d’obres sense llicències i/o treballs provinents de l’economia submergida”.

Finalment, Alabajos demana deslligar l’actual dependència orgànica de l’àrea de Medi Ambient de la d’Urbanisme: “perquè el temps ens demostra tossudament que són temes de gestió diferents, que s’han agrupat per consideracions internes de control del poder dins de l’Ajuntament, i que estan afectant molt negativament el benestar de les àrees periurbanes i rurals del terme municipal”; alhora que també demana “una política mediambiental gestionada mitjançant l’elaboració d’un pla de xoc que lluite veritablement contra la contaminació provocada per aquests abocaments il·legals”, i que des de Compromís incideixen en què: “ha de contemplar obligatòriament la contractació de colles de neteja ecològica de caràcter permanent i, sobretot, la creació d’un grup de la policia local especialitzat en la investigació i la lluita contra els delictes mediambientals que pateix Torrent”.

 

Nota de prensa

Decenas de vertidos ilegales se apoderan de la partida del Alter en Torrent

Compromís Torrent denuncia la falta de inspección y limpieza municipal.

Pau Alabajos (Compromís): “En estos vertidos destaca el alto volumen de electrodomésticos, restos de aislantes térmicos y otros materiales altamente contaminantes”.

Una nueva zona de vertidos ilegales golpea al término municipal de Torrent. A las anteriormente denunciadas por Compromís en las partidas del Mas dels Gils, el Realó, el Toll y los caminos de El Vedat, se suma ahora la partida del Alter, que define principalmente el límite de la capital de l’Horta Sud con el municipio de Alaquàs.

Esta zona de vertidos se sitúa al lado de un camino poco transitado que concurre principalmente desde la parte trasera del Polígono Industrial Mas del Juez – a la altura de la rotonda que enlaza con la autovía de circunvalación norte de la ciudad- hasta el barranco de Torrent, en su entrada por el puente que conduce precisamente hacia el propio polígono industrial.

Esta carretera, según el portavoz de Compromís, Pau Alabajos, es el “wasteland” de Torrent, “donde por cada 100 metros transitados te encuentras con vertidos ilegales de diferente volumen y extensión, algunos de ellos de más de 50 metros de longitud, que enlazan con otros, generando una continúa línea visual de residuos”.

Para Alabajos “es especialmente preocupante la cantidad de electrodomésticos viejos esparcidos en este yermo urbano, donde también destacan, por su presencia, el gran volumen de aislantes térmicos, así como sacos y lomas de escombros de material de construcción”, y añade que “muy previsiblemente provienen de obras sin licencias y/o trabajos provenientes de la economía sumergida”.

Finalmente, Alabajos pide desligar la actual dependencia orgánica del área de Medio Ambiente de la de Urbanismo: “porque el tiempo nos demuestra tozudamente que son temas de gestión diferentes, que se han agrupado por consideraciones internas de control del poder dentro del Ayuntamiento, y que están afectando muy negativamente al bienestar de las áreas periurbanas y rurales del término municipal”; a la vez que también pide “una política medioambiental gestionada mediante la elaboración de un plan de choque que luche verdaderamente contra la contaminación provocada por estos vertidos ilegales”, y que desde Compromís inciden en qué: “tiene que contemplar obligatoriamente la contratación de brigadas de limpieza ecológica de carácter permanente y, sobre todo, la creación de un grupo de la policía local especializado en la investigación y la lucha contra los delitos medioambientales que sufre Torrent”.