El col·lectiu local de Compromís per Torrent va presentar ahir, dissabte 18 d’abril a l’Hort de Trenor, la seua candidatura local per a les eleccions municipals, que va comptar amb la participació de Mónica Oltra, candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís.
Unes 450 persones, una xifra que va desbordar les previsions de l’organització i que va suposar que la majoria de la gent seguira l’acte dreta o asseguda en la gespa, varen escoltar els discursos dels diferents candidats i candidates en un ambient distés, de complicitat i emoció, al qual convidava l’entorn, i que va ser original respecte a les presentacions de candidatura tradicionals. De fet, els parlaments tant de Mónica Oltra com dels candidats i candidates locals de Compromís es varen realitzar a peu de gespa, amb l’únic acompanyament d’un micròfon per tal que tothom sentira la veu correctament, i a l’ombra d’una figuera.
La primera a realitzar el seu discurs va ser Carmen Silla, número 2 de la llista de Compromís, qui va començar recordant que tanquem la legislatura amb més desocupats de com la vàrem estrenar, dada que es torna encara més dramàtica si tenim en compte l’elevat nombre de què partíem, amb més de deu mil persones sense feina a la nostra ciutat.
A parer de Carmen Silla, l’educació és clau per canviar el model actual per un altre que garantisca una vida digna per a les persones i, en aquest sentit, va explicar que “el meu compromís és el d’impulsar Torrent com a ciutat educadora i inclusiva, amb l’educació pública com a model vertebrador i en la qual tots els alumnes que ho necessiten reben ajudes per tal de tindre els llibres de text gratuïts o que els menjadors escolars òbriguen en els períodes no lectius”.
Així mateix, Carmen Silla ha proposat potenciar l’educació de 0 a 3 anys, garantint que, tots aquells pares i mares que ho desitgen, puguen tindre la possibilitat d’escolaritzar els seus fills en aquestes edats i que “no passe com ara, que moltes famílies no poden accedir-hi perquè no tenen els diners per pagar-s’ho”. “Es tracta d’una iniciativa estratègica, ja que permetrà la conciliació laboral, empoderarà les dones, que són el col·lectiu que ara com ara s’ha de fer-ne càrrec, i, per tant, crearà valor afegit i riquesa en la nostra ciutat”, raonava Carmen Silla.
Per la seua part, David Baviera, número 3 de la llista, ha denunciat el model d’urbanisme especulatiu que ha patit aquests anys Torrent amb els successius governs de PP i PSOE, que han tingut la bombolla immobiliària com a centre de les seues polítiques, que són les culpables de la crisi social –“l’estafa social”, ha puntualitzat- que patim a Torrent, amb la xifra de desocupats “infame i intolerable” que tenim i que “no podem consentir”.
En aquest sentit, Baviera ha posat les polítiques socials com a prioritat d’un govern de Compromís, un govern que denuncie i revertisca les privatitzacions que han portat a terme PP i PSOE i invertisca en les potencialitats de la societat civil torrentina per tal de crear ocupació de qualitat.
El discurs de Violeta Rius, número 5 de la candidatura, s’ha centrat en l’àmbit de la sanitat en el nostre municipi, per al qual ha proposat un model de salut “descentralitzada, accessible i que pose les necessitats de les persones com a objectiu”.
En aquest sentit, ha explicat que “no volem que la Sanitat es tracte com si fóra un ‘gran evento’, com ara l’obsessió per fer ‘l’hospital més gran d’Europa’, ja que del que es tracta és de tindre una bona atenció, no un gran edifici”.
Així doncs, Violeta Rius ha expressat que “el que necessita Torrent i el nostre país és una sanitat en xarxa, més propera al ciutadà, i amb instal·lacions més menudes però més dinàmiques, que hi haja centres de salut de proximitat, com un centre de salut digne per al Vedat o un centre d’emergències a Torrent, que, al mateix temps, revertisquen en valor afegit en la zona. Com també ho seria el nostre projecte d’hospital de Torrent, un hospital que no serà possible amb el model actual de PP i PSOE, ja que els “grans eventos” com la nova Fe ataquen frontalment la seua viabilitat, com la prova més clara és que tants anys després només en tenim un cartell, i que, si no és amb un canvi de 180 graus amb una sanitat per a les persones com la que proposa Compromís, no serà possible”.
Víctor Medina, número 4 de la llista, ha fet incidència que la llibertat és la bandera del projecte de Compromís. La llibertat personal i individual, i, en aquest sentit, ha proposat un Pla d’Acció contra la LGTBfòbia i per la Igualtat, que pose fi a la xacra de la violència masclista i que acabe amb la discriminació de les persones LGTB, especialment en l’escola, sector clau per construir una societat més tolerant.
Aquests valors de Compromís, Víctor Medina els ha oposats a la política d’inauguracions i autobombo de PP i PSOE: “un somriure no es pot inaugurar. Per això no és cap prioritat de les seues polítiques. Però si aconseguim que cap xiquet senta vergonya perquè ha anat a escola sense haver desdejunat prou o perquè els seus pares no li poden pagar els llibres de text, imagineu tots els somriures que aconseguirem. I eixa serà la nostra màxima il·lusió com a projecte, i ens té absolutament igual que això supose que no isquem en cap foto”.
Finalment, ha sigut el torn de Pau Alabajos, candidat de Compromís per Torrent a l’Alcaldia, qui s’ha mostrat orgullós de ser el representant d’un “equip amb tanta il·lusió i potència com el que tenim a Compromís per Torrent. Un equip de 35 valents que han decidit arromangar-se les mànigues i posar mans en farina per fer el seu poble millor”.
En aquest sentit, Alabajos ha expressat que l’objectiu de la candidatura que lidera és que “el proper 24 de maig obrim les portes de l’Ajuntament de bat a bat perquè entre una gran ventada d’aire fresc que s’emporte eixa olor de naftalina, de tancat, i que siga la ciutadania qui mane en sa casa”.
Per a portar a terme aquesta finalitat, el candidat de la formació ecovalencianista ha dibuixat tres eixos. En primer lloc, posar com a prioritat “rescatar les persones”, ja que “és inadmissible que l’actual govern s’haja gastat més d’un milió d’euros a l’any en festes o que l’Alcaldessa i tots els seus assessors nomenats a dit tinguen uns sous desmesurats mentre tenim més de deu mil desocupats a la nostra ciutat”.
En aquest sentit, Alabajos s’ha compromés que “l’aigua de Torrent torne a estar en mans dels torrentins, ja que no podem permetre que actualment l’empresa concessionària tinga uns beneficis milionaris mentre es talla l’aigua a veïns de Torrent perquè no la poden pagar, fruit de la política de privatitzacions del govern de Jesús Ros en els anys 90, que va tindre el suport del PP i de la resta de la corporació municipal que hi havia llavors”.
“Aquesta legislatura serà clau, ja que el contracte s’acaba en 2020, i Compromís som l’única garantia, l’única formació que no té les mans lligades, i som els únics que podrem aconseguir que l’aigua torne a estar en mans dels torrentins, perquè amb un bé bàsic no es poden donar negocis milionaris a multinacionals”, ha afirmat de manera contundent Alabajos.
En segon lloc, un altre eix de la candidatura de Compromís, segons ha exposat Alabajos, és el de la participació ciutadana, establint pressupostos participatius i acabar amb el model on “posem una papereta en l’urna cada quatre anys i després s’obliden de nosaltres”.
Davant d’aquest model, Alabajos ha expressat que “el que proposem és governar amb la societat, amb les persones, fent-les partícips del govern de la ciutat i on tinguen poder de decisió directe en els òrgans de participació ciutadana que crearem”.
En aquest sentit, el candidat de Compromís ha reivindicat la candidatura que lidera com la millor connectada amb les noves formes de fer política, “perquè som ciutadans actius que volem aportar el nostre servei a la societat. No som polítics professionals ni volem ser-ho. No som com Amparo Folgado o Jesús Ros, que, quan jo encara estava en ‘classe de cagons’, com es deia aleshores, ells ja vivien de la política”.
Finalment, el tercer eix que ha exposat Alabajos ha estat el de la Transparència, però “una transparència de veritat, amb estàndards europeus, en què cada ciutadà tinga plena informació de què es fa amb els seus impostos en cada moment i puga decidir si estan o no ben utilitzats, amb memòria d’activitats, d’avaluació i d’incidència social de cada àrea, de cada programa implementat, perquè es puga jutjar si la inversió és efectiva o no. En definitiva, una transparència real i al servei de la ciutadania, no una transparència que només serveix com a medalleta i buida de contingut, com de la que fa gala el govern del PP, per als qui transparència significa pagar publicitat institucional, però on després ni tan sols una informació tan bàsica com el sou de l’Alcaldessa es pot trobar en la pàgina web de l’Ajuntament”.
En cloure els parlaments dels cinc primers candidats locals de Compromís per Torrent, Víctor Medina, com a portaveu de Joves amb Compromís per Torrent, ha obsequiat, en nom del seu col·lectiu, una caixa de llapisseres de color carn. Però de tots els colors de la carn, no només de l’eurocèntric del que entenem per “color carn”, la caucàsica.
El regal ha estat basat en un article de la mateixa Mónica Oltra, en què explicava com el seu fill li va demanar un llapis de “color carn”, i, quan Mónica li va allargar un llapis de color marró, aquest li va dir que “eixe no, el de color carn de veres”, en una mostra de tota la feina que hem de fer per aconseguir una societat plural, igualitària, on tots els “colors carn” siguen vàlids i ningú no es pense que el seu no és el de “de veres”.
El regal venia amb el compromís, segons ha explicat Medina, que, “quan sigues Presidenta, li furtes la llapissera de color carn al teu fill per signar els Pressupostos de 2016, uns Pressupostos que estaran pensats per al benestar de les persones”.
Després d’agrair càlidament aquest gest, Mónica Oltra ha començat el seu parlament, exposant els eixos de la seua candidatura a la Presidència de la Generalitat.
El primer a què ha fet referència Oltra és el d’un Pla d’Emergència Social per recuperar la dignitat ciutadana, ja que, “algú que ha de passar tot el seu dia buscant què menjar, de què viure, perd la seua condició de ciutadà”.
“Perquè pensem què faria una família amb tots els membres desocupats i en risc de desnonament si algú vinguera i li oferira quatre salaris ben pagats a canvi de perdre el dret de vot”, ha reflexionat Oltra per il·lustrar clarament el perill per a la democràcia que suposa la desigualtat i l’exclusió social que patim.
En aquest sentit, Mónica Oltra ha fet una crida a combatre la societat neoliberal que ens volen imposar amb l’austericidi, en la qual els drets només estaran a disposició de qui puga pagar-los, “tanmateix, si un dret només és pot tindre si es pot pagar, deixa de ser un dret i esdevé un privilegi. Per això hem de combatre aquest model de societat, perquè és una amenaça a la democràcia i la igualtat”.
Un altre dels aspectes clau en què s’ha centrat Mónica Oltra ha estat el d’elaborar un Pla de Xoc per la Regeneració Democràtica, que pose fi a tots els anys de saqueig i corrupció que hem patit al País Valencià i que han estat un problema de “sistema no de persones concretes, perquè la corrupció s’ha instal·lat de tal manera en els governs del PP que no eren pomes podrides en el cistell, sinó que era el mateix cistell que estava podrit i, al mateix temps, podria les pomes”.
Davant d’aquesta situació, Oltra ha proposat limitar el poder, establint contrapesos i mecanismes de supervisió, com, per exemple, el fet que la presidència de les Corts l’ostente un membre d’un partit que no forme part del govern, que els organismes de fiscalització del poder tampoc no estiguen en mans del govern, perquè, si no, esdevenen inútils, o plantejar lleis contra les portes giratòries o per acabar amb les inauguracions electoralistes o la propaganda institucional que, ara com ara, només serveix per fer autobombo dels governants de torn.
Finalment, Oltra ha expressat que els valencians, “per la nostra història i la nostra idiosincràsia, tenim molt de camí avançat per poder eixir de l’estafa a què anomenen crisi en què ens han immers”, ja que “sempre hem sigut uns grans gestors d’allà xicotet; per exemple, això es veu molt bé en l’agricultura. Fins que ací vingueren uns pocavergonyes a dir-nos que havíem d’’estar en el mapa’ i que havíem de fer-ho tot ‘el més gran’”.
“Però, per això, el canvi arribarà poble a poble, perquè no hi haurà cap canvi si no comença des de les mateixes persones”, ha raonat Oltra, qui ha acabat expressant que a Torrent “la candidatura de Compromís és qui representa aquest canvi amb valentia que volem aconseguir”.
“Queremos que llegue el aire fresco al Ayuntamiento”, crónica de la presentación de la candidatura de Compromís per Torrent
El colectivo local de Compromís per Torrent presentó ayer, sábado 18 de abril en el Hort de Trenor, su candidatura local para las elecciones municipales, que contó con la participación de Mónica Oltra, candidata a la Presidencia de la Generalitat por Compromís.
Unas 450 personas, una cifra que desbordó las previsiones de la organización y que supuso que la mayoría de la gente siguiera el acto de pie o sentada en el césped, escucharon los discursos de los diferentes candidatos en un ambiente distendido, de complicidad y emoción, al que invitaba el entorno, y que fue original respecto a las presentaciones de candidatura tradicionales. De hecho, los parlamentos tanto de Mónica Oltra como los candidatos locales de Compromís se realizaron a pie de césped, con el único acompañamiento de un micrófono para que todos oyeran la voz correctamente, y a la sombra de una higuera.
La primera en realizar su discurso fue Carmen Silla, número 2 de la lista de Compromís, quien comenzó recordando que cerramos la legislatura con más parados que cuando la estrenamos, dato que se vuelve aún más dramático si tenemos en cuenta el elevado número de que partíamos, con más de diez mil personas sin trabajo en nuestra ciudad.
A juicio de Carmen Silla, la educación es clave para cambiar el modelo actual por otro que garantice una vida digna para las personas y, en este sentido, explicó que “mi compromiso es el de impulsar Torrent como ciudad educadora e inclusiva, con la educación pública como modelo vertebrador y en la que todos los alumnos que lo necesiten reciban ayudas para tener los libros de texto gratuitos o que los comedores escolares abran en los periodos no lectivos”.
Asimismo, Carmen Silla ha propuesto potenciar la educación de 0 a 3 años, garantizando que todos aquellos padres y madres que lo deseen, puedan tener la posibilidad de escolarizar a sus hijos en estas edades y que “no pase como ahora, que muchas familias no pueden acceder a ello porque no tienen el dinero para pagárselo “. “Se trata de una iniciativa estratégica, ya que permitirá la conciliación laboral, empoderará a las mujeres, que son el colectivo que ahora se ha de hacer cargo, y, por tanto, creará valor añadido y riqueza en nuestra ciudad”, razonaba Carmen Silla.
Por su parte, David Baviera, número 3 de la lista, ha denunciado el modelo de urbanismo especulativo que ha sufrido estos años Torrent con los sucesivos gobiernos de PP y PSOE, que han tenido la burbuja inmobiliaria como centro de sus políticas , que son las culpables de la crisis social -“la estafa social”, ha puntualizado- que sufrimos en Torrent, con la cifra de desempleados “infame e intolerable” que tenemos y que “no podemos consentir”.
En este sentido, Baviera ha puesto las políticas sociales como prioridad de un gobierno de Compromís, un gobierno que denuncie y revierta las privatizaciones que han llevado a cabo PP y PSOE e invierta en las potencialidades de la sociedad civil torrentina para crear empleo de calidad.
El discurso de Violeta Rius, número 5 de la candidatura, se ha centrado en el ámbito de la sanidad en nuestro municipio, para el que ha propuesto un modelo de salud “descentralizada, accesible y que ponga las necesidades de las personas como objetivo”.
En este sentido, explicó que “no queremos que la Sanidad se trate como si fuera un ‘gran evento’, como la obsesión por hacer ‘el hospital más grande de Europa’, ya que de lo que se trata es de tener una buena atención, no un gran edificio”.
Así pues, Violeta Rius expresó que “lo que necesita Torrent y nuestro país es una sanidad en red, más cercana al ciudadano, y con instalaciones más pequeñas pero más dinámicas, que haya centros de salud de proximidad, como un centro de salud digno para el Vedat o un centro de emergencias en Torrent, que, al mismo tiempo, reviertan en valor añadido en la zona. Como también lo sería nuestro proyecto de hospital de Torrent, un hospital que no será posible con el modelo actual de PP y PSOE, ya que los “grandes eventos” como la nueva Fe atacan frontalmente su viabilidad, como la prueba más clara es que tantos años después sólo tenemos un cartel, y que, si no es con un cambio de 180 grados con una sanidad para las personas como la que propone Compromís, no será posible”.
Víctor Medina, número 4 de la lista, ha hecho incidencia en que la libertad es la bandera del proyecto de Compromís. La libertad personal e individual, y, en este sentido, ha propuesto un Plan de Acción contra la LGTBfobia y por la Igualdad, que ponga fin a la lacra de la violencia machista y que acabe con la discriminación de las personas LGTB, especialmente en la escuela, sector clave para construir una sociedad más tolerante.
Estos valores de Compromís, Víctor Medina los ha opuesto a la política de inauguraciones y autobombo de PP y PSOE: “una sonrisa no se puede inaugurar. Por eso no es ninguna prioridad de sus políticas. Pero si conseguimos que ningún niño sienta vergüenza porque ha ido a la escuela sin haber desayunado suficiente o porque sus padres no le pueden pagar los libros de texto, imaginad todas las sonrisas que conseguiremos. Y esa será nuestra máxima ilusión como proyecto, y nos da absolutamente igual que ello suponga que no salgamos en ninguna foto”.
Por último, ha sido el turno de Pau Alabajos, candidato de Compromís per Torrent a la Alcaldía, quien se ha mostrado orgulloso de ser el representante de un “equipo con tanta ilusión y potencia como el que tenemos en Compromís per Torrent. Un equipo de 35 valientes que han decidido remangarse las mangas y poner manos en harina para hacer su pueblo mejor”.
En este sentido, Alabajos ha expresado que el objetivo de la candidatura que lidera es que “el próximo 24 de mayo abrimos las puertas del Ayuntamiento de par en par para que entre una gran vendaval de aire fresco que se lleve por delante ese olor a naftalina, de cerrado, y que sea la ciudadanía quien mande en su casa”.
Para llevar a cabo este fin, el candidato de la formación ecovalencianista ha dibujado tres ejes. En primer lugar, poner como prioridad “rescatar a las personas”, ya que “es inadmisible que el actual gobierno se haya gastado más de un millón de euros al año en fiestas o que la Alcaldesa y todos los sus asesores nombrados a dedo tengan unos sueldos desmesurados mientras tenemos más de diez mil parados en nuestra ciudad”.
En este sentido, Alabajos se ha comprometido a que “el agua de Torrent vuelva a estar en manos de los torrentinos, ya que no podemos permitir que actualmente la empresa concesionaria tenga unos beneficios millonarios mientras se corta el agua a vecinos de Torrent porque no la pueden pagar, fruto de la política de privatizaciones del gobierno de Jesús Ros en los años 90, que tuvo el apoyo del PP y del resto de la corporación municipal que había entonces”.
“Esta legislatura será clave, ya que el contrato se termina en 2020, y Compromís somos la única garantía, la única formación que no tiene las manos atadas, y somos los únicos que podremos conseguir que el agua vuelva a estar en manos de los torrentinos, porque con un bien básico no se pueden dar negocios millonarios a multinacionales”, afirmó de manera contundente Alabajos.
En segundo lugar, otro eje de la candidatura de Compromís, según ha expuesto Alabajos, es el de la participación ciudadana, estableciendo presupuestos participativos y acabar con el modelo donde “ponemos una papeleta en la urna cada cuatro años y después se olvidan de nosotros”.
Ante este modelo, Alabajos ha expresado que “lo que proponemos es gobernar con la sociedad, con las personas, haciéndolas partícipes del gobierno de la ciudad y donde tengan poder de decisión directo en los órganos de participación ciudadana que crearemos”.
En este sentido, el candidato de Compromís ha reivindicado la candidatura que lidera como la mejor conectada con las nuevas formas de hacer política, “porque somos ciudadanos activos que queremos aportar nuestro servicio a la sociedad. No somos políticos profesionales ni queremos serlo. No somos como Amparo Folgado o Jesús Ros, que, cuando yo todavía estaba en ‘clase de parvulitos’, como se decía entonces, ellos ya vivían de la política”.
Finalmente, el tercer eje que ha expuesto Alabajos ha sido el de la Transparencia, pero “una transparencia de verdad, con estándares europeos, en el que cada ciudadano tenga plena información de que se hace con sus impuestos en cada momento y pueda decidir si están o no bien utilizados, con memoria de actividades, de evaluación y de incidencia social de cada área, de cada programa implementado, para que se pueda juzgar si la inversión es efectiva o no. En definitiva, una transparencia real y al servicio de la ciudadanía, no una transparencia que sólo sirve como medallita y vacía de contenido, como de la que hace gala el gobierno del PP, para quienes transparencia significa pagar publicidad institucional, pero donde después ni siquiera una información tan básica como el sueldo de la Alcaldesa se puede encontrar en la página web del Ayuntamiento”.
Al cerrar los parlamentos de los cinco primeros candidatos locales de Compromís per Torrent, Víctor Medina, como portavoz de Joves amb Compromís per Torrent, ha obsequiado, en nombre de su colectivo, una caja de lápices de color carne. Pero de todos los colores de la carne, no sólo del eurocéntrico de lo que entendemos por “color carne”, la caucásica.
El regalo se basaba en un artículo de la misma Mónica Oltra, en el que explicaba cómo su hijo le pidió un lápiz de “color carne”, y, cuando Mónica le tendió un lápiz de color marrón, éste le dijo que “ese no, el de color carne de verdad”, en una muestra de todo el trabajo que tenemos que hacer para conseguir una sociedad plural, igualitaria, donde todos los “colores carne” sean válidos y nadie se piense que el suyo no es el de “de verdad”.
El regalo venía con el compromiso, según explicó Medina, de que, “cuando seas Presidenta, le ‘robes’ el lápiz de color carne a tu hijo para firmar los Presupuestos de 2016, unos Presupuestos que estarán pensados para el bienestar de las personas”.
Tras agradecer cálidamente este gesto, Mónica Oltra ha comenzado su discurso, exponiendo los ejes de su candidatura a la Presidencia de la Generalitat.
El primero al que ha hecho referencia Oltra es el de un Plan de Emergencia Social para recuperar la dignidad ciudadana, ya que, “alguien que tiene que pasar todo el día buscando qué comer, de qué vivir, pierde su condición de ciudadano”.
“Porque pensemos qué haría una familia con todos los miembros desempleados y en riesgo de desahucio si alguien viniera y le ofreciera cuatro salarios bien pagados a cambio de perder el derecho de voto”, ha reflexionado Oltra para ilustrar claramente el peligro para la democracia que supone la desigualdad y la exclusión social que padecemos.
En este sentido, Mónica Oltra ha hecho un llamamiento a combatir la sociedad neoliberal que nos quieren imponer con el austericidio, en la que los derechos sólo estarán a disposición de quien pueda pagarlos; “sin embargo, si un derecho sólo se puede tener si se puede pagar, deja de ser un derecho y se convierte en un privilegio. Por eso debemos combatir este modelo de sociedad, porque es una amenaza a la democracia y la igualdad “.
Otro de los aspectos clave en los que se ha centrado Mónica Oltra ha sido el de elaborar un Plan de Choque para la Regeneración Democrática, que ponga fin a todos los años de saqueo y corrupción que hemos sufrido en el País Valenciano y que han sido un problema de “sistema no de personas concretas, porque la corrupción se ha instalado de tal manera en los gobiernos del PP que no eran manzanas podridas en el cesto, sino que era el mismo cesto que estaba podrido y, al mismo tiempo, podría las manzanas “.
Ante esta situación, Oltra ha propuesto limitar el poder, estableciendo contrapesos y mecanismos de supervisión, como, por ejemplo, el hecho de que la presidencia de las Cortes la ostente un miembro de un partido que no forme parte del gobierno, que los organismos de fiscalización del poder tampoco estén en manos del gobierno, porque, si no, se convierten inútiles, o plantear leyes contra las puertas giratorias o para acabar con las inauguraciones electoralistas o la propaganda institucional que, por ahora, sólo sirve para hacer autobombo de los gobernantes de turno.
Por último, Oltra ha expresado que los valencianos, “por nuestra historia y nuestra idiosincrasia, tenemos mucho camino avanzado para poder salir de la estafa a la que llaman crisis en la que nos han inmerso”, ya que “siempre hemos sido unos grandes gestores de lo pequeño; por ejemplo, esto se ve muy bien en la agricultura. Hasta que aquí vinieron unos sinvergüenzas a decirnos que teníamos que estar en el mapa ‘y que teníamos que hacerlo todo’ lo más grande “.
“Pero, por ello, el cambio llegará pueblo a pueblo, porque no habrá ningún cambio si no empieza desde las mismas personas”, ha razonado Oltra, quien ha acabado expresando que en Torrent “la candidatura de Compromís es quien representa este cambio con valentía que queremos conseguir”.