Beguer: “Estem sense pressupost del 2011, sense liquidacions des de fa més d’un any i ara també sense convocar els Plens obligatoris que marca la llei.

Bloc-Compromís ha fet públic el primer incompliment greu de la legislatura per part de l’Alcaldessa de Torrent Maria José Catalá. El Ple de constitució de la nova Corporació de Torrent, celebrat el dia 23 de juny, acordà que la periodicitat de les sessions durant la legislatura 2011-2015 seria el primer dilluns de cada mes, excepte gener i setembre que serien el segon dilluns.

Segons l’esmentat acord de 23 de juny el següent Ple hauria de celebrar-se el 4 de juliol. Beguer denuncia que n’hi han importants qüestions que s’han de tractar urgentment, com per exemple l’aprovació dels Pressupostos locals, la presentació de les liquidacions, les denuncies ciutadanes sobre el mal funcionament de la contracta de la neteja, les despeses en les festes locals, etc.

El portaveu de Bloc-Compromís li recorda a l’Alcaldessa de Torrent que la responsabilitat de no convocar els Plens obligatoris, que marca l’article 21.1.C de la Llei de Règim de Local, és única i exclusivament seua, puix que és una atribució indelegable de l’alcalde.

Beguer finalment li demana, a l’Alcaldessa de Torrent, que explique públicament els motius pels quals no s’ha convocat este Ple una setmana després que aquest mateix òrgan aprovara la periodicitat de les sessions per a la legislatura recent encetada.