BEGUER: “No s’ha valorat l’esforç dels usuaris que estalvien aigua ni la situació de les famílies amb rendes mes desfavorides”.

Bloc-Compromís per Torrent ha votat en contra de la pujada del 3% en les tarifes previstes en el rebut de l’aigua (consum, instal·lació de comptadors i quota de manteniment). Aquesta decisió ha sigut aprovada en el Ple de hui amb els vots a favor del PP i del grup Socialista.

Per a Compromís aquesta aprovació suposa gravar tots els usuaris al mateix percentatge, el 3%, sense considerar criteris de renda familiar i penalitzant per igual tant als usuaris que estalvien aigua, o invertixen en equips que la racionalitzen, com els que no.

Beguer ha argumentat, en el Ple, que els preus són insolidaris perquè incrementen aqueix 3% en tots els trams de consum per metre cúbic, penalitzant tots els usuaris per igual, ja que no s’ha prioritzat ni per criteris econòmics (renda familiar) ni per mediambientals (estalvi d’aigua), motiu pel qual Compromís ha votat en contra de la proposta del PP, secundada també pel PSOE.