La campanya no ens fa oblidar de cap de les maneres el dia a dia del treball i la faena pel poble. En aquest sentit, hui hi havia diverses notícies importants per a Torrent. A les 13.30 -una hora pensada perquè tots els veïns i veïnes tinguen molt fàcil poder veure els debats de l’Ajuntament, recordem- tenia lloc el ple ordinari de novembre.

S’hi havia de debatre una proposta de la Plataforma per l’Hospital, que integra Compromís per Torrent, per a garantir que l’Hospital es poguera començar aquesta legislatura, després que el Conseller de Sanitat haja dit que “es un lujo que no nos podemos permitir”.

Hi havia diversos punts clars i que eren simplement de trellat. El primer, que l’Ajuntament exigisca a la Generalitat que l’Hospital tinga dotació pressupostària, ja que no n’hi hagut cap partida des del 2009. El segon, que l’Ajuntament compre els terrenys perquè la Generalitat puga començar el procés. En aquest sentit, si l’excusa eren els diners, la nostra alternativa era molt senzilla: que es deixaren de “cabuderia” i acceptaren la ubicació que des del BLOC vàrem proposar en 2007 de les antigues cotxeres, sòl públic i de fàcil recatalogació.

Finalment, un altre punt era crear una Comissió de Seguiment de les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat que fóra plural, en què n’hi haguera representació de tots els grups. No ens importava la composició numèrica, com si volgueren posar-hi 50 del PP i només 1 de nostres, tal com fan en el Consell Torrentí de Cultura que han volgut crear. Tant ens hi feia. Volíem llum i taquígrafs per a veure què se’n portava a terme. Després de 4 anys ja hem vist de què han servit les gestions de María José Català. No ens en fiem, així de senzill. Catalá només s’ha preocupat de fer mèrits dins del PP i no dels interessos dels torrentins.

I és que aquests quatre anys només han servit perquè el PP col·locara un cartell en 2009 que ens va costar 18.000 euros i que només serveix perquè hi pasturen els borregos. Podeu trobar-ne més informació al web www.hospitaldetorrent.info.

Doncs bé, el PP ha tombat totes aquestes propostes amb una contraesmena i que la seua majoria absoluta li ha permés aprovar. Ara, com si no hagueren passat quatre anys, continua volent fer-nos creure que un burro vola. Aproven una moció per a dir-li a Conselleria que l’hospital de Torrent és necessari. Conselleria li podrà donar un colpet al muscle a María José Catalá i dir-li que que bé que es porta, que bona xiqueta que és. I tal dia farà un any. De forment ni un gra.

Han aigualit absolutament la nostra proposta i l’han convertida en un autèntic brindis al sol. Com volen que els torrentins i torrentines després de 4 anys de repetir el mateix -i, per tant, de mentir- hagen de confiar en una declaració d’intencions sense cap mena de compromís ni tan sols mínim?

En fi, una més per a apuntar al web de l'”hospital que ya existe”, frase que, a propòsit, sense cap mena de vergonya, María José Catalá s’ha permés tornar a repetir hui en el ple. Doncs com déiem, en el web www.hospitaldetorrent.info el podeu veure. Un nou concepte d’hospital per al PP, com l'”aeroport sense avions”, arriba l'”hospital per als borregos”.