Fem memòria. Recordem quan el PSPV de Torrent, liderat per Jesús Ros, va fer el seu projecte magnànim: el Parc Central. Unes instal·lacions esportives que el poble de Torrent mereixia però que els socialistes lapidaren cedint la gestió a una empresa privada sense oblidar la gran quantitat d’horta que vam perdre. No era nou aquest modus operandi, el PSPV i el PP són liders en vendre els interessos dels ciutadans amb la privatització. Ferran Torrent, al seu llibre Societat limitada ens dóna un excel·lent reflexe del que va ocórrer a Torrent en els anys de la famosa bombolla immobiliària: “Lloris menà l’aparell cap a l’àrea metropolitana de la ciutat, la més massificada, els pobles de l’Horta Sud, on havia intervingut en molts Plans d’Actuació Integral, una concessió dels socialistes als empresaris de la construcció, que podien urbanitzar polígons rústics a canvi de presentar un projecte d’infraestructures que finançaven ells mateixos. Amb aquest projecte obligaven els propietaris, la majoria llauradors, o bé a pagar la part corresponent d’urbanització o bé a vendre el terreny al constructor. A la població de Torrent, assenyalà a l’oncle Granero els llocs on havia construït.”

Avancem uns anys, ens trobem ja en 2014 i el PP governa amb majoria absoluta a Torrent i comencen a sorgir conflictes amb l’empresa que gestiona el Parc Central a causa d’uns impagaments que reclama l’ajuntament i una pressió o “boikot” que denuncia l’empresa gestora . Açò provoca que Compromís tinga dubtes, com és lògic, del que està passant i per tant que demane totes les actes i la documentació corresponent sobre el cas. Curiosament se’ns nega. Passen uns mesos i apareix una notícia “bomba” al diari Levante: l’alcaldessa, Amparo Folgado i huit regidors (Santiago Miquel, Amparo Benavent, Pilar Vilanova, Jorge Planells, Enrique Carratalà, José Gonzalvo, Marisa Martínez i Modest Muñoz) és a dir, la plana major del PP de Torrent, imputats per prevaricació. Aquesta situació ha provocat una gran indignació en el nostre poble i són moltes les opinions i hipòtesis que circulen pels carres de Torrent. Quan parlem del PP i la privatització parlem d’una estreta relació: terrenys regalats a la Universitat Catòlica (que utilitza les instal·lacions esportives), un intent de cedir més sòl a l’escola concertada que la Plataforma per l’Ensenyament públic que va recolzar Compromís aconseguí aturar, el local de la brigada d’obres… En definitiva, un amor incondicional. El conflicte amb l’empresa Gaia provoca molts dubtes, per què tant de zel amb aquesta privatització? Doncs la resposta és senzilla, simplement no és una empresa amiga i abans de deixar l’ajuntament voldran col·locar a una més “afí”.

Fins el moment tenim a la cúpula de Torrent imputada per prevaricació. Recordem que Fabra no anava a permetre cap membre del PPCV que estiguera imputat en qualsevol delicte, doncs sembla que Torrent serà una exepció i, fins ara, són els torrentins són els que estan patint les conseqüències de la privatització. En paraules del nostre portaveu Pau Alabajos: “Les polítiques de privatització dels serveis públics a Torrent han tingut conseqüències nefastes s0bre els ciutadans i les ciutadanes, que són els màxims damnificats. Les línies roges del president Alberto Fabra amb els imputats del PP s’estan descolorint a marxes forçades”.