El vessament es va produir com a mínim durant 4 dies, afectant el tram entre la depuradora d’Aigües de l’Horta i el pont d’accés a Torrent.

Un trencament de la canonada d’aigües residuals, que connecta la xarxa amb l’Estació Depuradora d’Aigües de l’Horta, ha provocat una gran fuita d’aigües tòxiques al barranc de Torrent.

Des del grup municipal de Compromís per Torrent informen que un veí va avisar-los el divendres dia 25 de març dels fets, “però desconeixem quants dies poden haver estar abocant-se aigües residuals de manera descontrolada al barranc, atés que ahir dilluns dia 28 a mig dia continuava el vessament, tot i que hui dia 29 sembla que estava reparat”, ha explicat el portaveu de Compromís Pau Alabajos.

Els ecovalencianistes demanen a l’executiu presidit per Ros, que com a President d’Aigües de l’Horta informe els grups municipals sobre l’impacte mediambiental del vessament, especialment quants dies ha afectat el Barranc, així com el volum estimat d’aigües residuals vessades.

Alabajos també ha explicat que li consta que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està tramitant un expedient de sanció pels fets produïts contra la mercantil de gestió privada Aigües de l’Horta, empresa mixta presidida per Jesús Ros com a alcalde de Torrent, però gestionada, mitjançant un gerent, per la multinacional francesa Veolia, que controla el 49% de l’accionariat. En aquest sentit, el portaveu de Compromís demanarà en junta de portaveus que l’alcalde explique  el contingut d’aquest expedient de sanció i si ja ha estat quantificat per part de la Confederació.

Finalment, des de Compromís consideren que aquests fets poden ocórrer, però que una vegada produïts no pot tardar-se tant de temps a solucionar-se; “és el preu que estem pagant per la gestió privada de l’aigua a Torrent,  on Ros ha declarat públicament el seu amor per la multinacional que explota el servei, prevalent les prioritats d’una mercantil per damunt dels de la ciutadania, en referència als danys mediambientals produïts”, ha conclòs  Alabajos.

 

NOTA DE PRENSA

LA ROTURA DE UNA TUBERÍA DE AIGUAS RESIDUALES PROVOCA UN VERTIDO MASIVO AL BARRANCO DE TORRENT

El vertido se produjo como mínimo durante 4 días, afectando al tramo entre la depuradora de Aigües de l’Horta y el puente de acceso a Torrent.

Una rotura de la conducción de aguas residuales, que conecta la red con la Estación Depuradora de Aigües de l’Horta, ha provocado un gran escape de aguas tóxicas al barranco de Torrent.

Desde el grupo municipal de Compromís per Torrent informan que un vecino les avisó el viernes día 25 de marzo de los hechos, “pero desconocemos cuántos días pueden haber estar vertiéndose aguas residuales de manera descontrolada al barranco, dado que ayer lunes día 28 a medio día continuaba el escape, a pesar de que hoy en día 29 parece que estaba reparado”, ha explicado el portavoz de Compromís Pau Alabajos.

Los ecovalencianistas demandan al ejecutivo presidido por Ros, que como Presidente de Aigües de l’Horta informe a los grupos municipales sobre el impacto medioambiental del vertido, especialmente cuántos días ha afectado el Barranco, así como el volumen estimado de aguas residuales derramadas.

Alabajos también ha explicado que le consta que la Confederación Hidrográfica del Júcar está tramitando un expediente de sanción por los hechos producidos contra la mercantil de gestión privada Aigües de l’Horta, empresa mixta presidida por Jesús Ros como alcalde de Torrent, pero gestionada, mediante un gerente, por la multinacional francesa Veolia, que controla el 49% del accionariado. En este sentido, el portavoz de Compromís pedirá en junta de portavoces que el alcalde explique el contenido de este expediente de sanción y si ya ha sido cuantificado por parte de la Confederación.

Finalmente, desde Compromís consideran que estos hechos pueden ocurrir, pero que una vez producidos no puede tardarse tanto tiempo en solucionarse; “es el precio que estamos pagando por la gestión privada del agua en Torrent, donde Ros ha declarado públicamente su amor por la multinacional que explota el servicio, prevaleciendo las prioridades de una mercantil por encima de los de la ciudadanía, en referencia a los daños medioambientales producidos”, ha concluido Alabajos.