Compromís per Torrent va celebrar ahir un acte a favor de la remunicipalització de l’aigua. La xarrada va comptar amb el senador, Carles Mulet, l’ex-alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, i la regidora de Ripollet i membre de l’associació d’entitats i municipis per l’aigua pública, Pilar Castillejo.

La jornada d’ahir venia motivada per l’informe elaborat ad hoc per una consultoria privada i on es proposa perpetrar el model actual de gestió. Compromís va exposar els seus arguments a favor de la remunicipalització del servei, argüint com es podria donar un servei de qualitat, i a més, garantir que l’aigua arribe a totes les famílies del municipi.

El senador de Compromís, Carles Mulet, va apuntar que “la mateixa legislació t’obliga a fomentar la privatització sense controlar els resultats, dificultant la reversió del servei“. En aquest sentit, la regidora i primera tinent d’alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo va explicar com en el cas de l’àrea metropolitana de Barcelona: “El PSOE dificulta la municipalització, bloquejant el procés per tal que no es puga avançar en la reversió del servei”.

Durant l’acte també va parlar l’exalcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, on sí que s’ha aconseguit una reversió efectiva del servei. Ruiz va explicar l’experiència i la millora que ha suposat la remunicipalització del servei: “Gràcies a la gestió pública hem millorat la xarxa, minimitzant les pèrdues d’aigua i a més amb proveïdors locals que donen un millor servei i més econòmic”.

Finalment, des de Compromís per Torrent també explicaren la situació actual de l’aigua a Torrent. Xavi Martí, representant de Compromís al consell d’administració d’Aigües de l’Horta, va introduir el tema amb les xifres actuals de pèrdua d’aigua a la xarxa: “Vora un 30% de l’aigua de Torrent es perd a les canonades. Des de les administracions ens conviden a estalviar aigua, però després ens trobem que la mateixa xarxa deixa perdre un 30%”. Martí va exposar una sèrie de dades que indiquen que gran part de l’aigua de Torrent procedeix de pous, amb la pèrdua de qualitat que això suposa respecte a l’aigua de superfície, que representa poc menys de la meitat de la xifra total.

 

Compromís se posiciona a favor de la gestión pública en un acto con el senador Carles Mulet

Compromís per Torrent celebró ayer un acto a favor de la remunicipalización del agua. La charla contó con el senador, Carles Mulet, el ex-alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, y la regidora de Ripollet y miembro de la asociación de entidades y municipios por el agua pública, Pilar Castillejo.

La jornada de ayer venía motivada por el informe elaborado ad hoc por una consultoría privada y donde se propone perpetrar el modelo actual de gestión. Compromís expuso sus argumentos a favor de la remunicipalización del servicio, arguyendo como se podría dar un servicio de calidad, y además, garantizar que el agua llegue a todas las familias del municipio.

El senador de Compromís, Carles Mulet, apuntó que “la misma legislación te obliga a fomentar la privatización sin controlar los resultados, dificultando la reversión del servicio“. En este sentido, la regidora y primera teniente de alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo explicó cómo en el caso del área metropolitana de Barcelona: “El PSOE dificulta la municipalización, bloqueando el proceso para que no se pueda avanzar en la reversión del servicio”.

Durante el acto también habló el exalcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, donde sí que se ha conseguido una reversión efectiva del servicio. Ruiz explicó la experiencia y la mejora que ha supuesto la remunicipalización del servicio: “Gracias a la gestión pública hemos mejorado la red, minimizando las pérdidas de agua y además con proveedores locales que dan un mejor servicio y más económico”.

Finalmente, desde Compromís per Torrent también explicaron la situación actual del agua en Torrent. Xavi Martí, representante de Compromís en el consejo de administración de Aigües de l’Horta, introdujo el tema con las cifras actuales de pérdida de agua en la red: “Alrededor de un 30% del agua de Torrent se pierde en las cañerías. Desde las administraciones nos invitan a ahorrar agua, pero después nos encontramos que la misma red deja perder un 30%”. Martí expuso una serie de datos que indican que gran parte del agua de Torrent procede de pozos, con la pérdida de calidad que esto supone respecto al agua de superficie, que representa poco menos de la mitad de la cifra total.