Xavier Martí, portaveu del grup municipal
Xavier Martí, portaveu del grup municipal

 

Xavier Martí (portaveu): “El vicealcalde de VOX coneix qui va filtrar-li l’informe i la seua responsabilitat com a representant públic és denunciar qualsevol irregularitat en el funcionament del serveis municipals”.

L’Ajuntament de Torrent ha adjudicat a “Televisión Popular Del Mediterráneo SA” un contracte per valor de 110.000€. L’empresa, impulsada per l’Església catòlica de València, està estretament vinculada als bisbes valencians.

Arran el procés de contractació, el portaveu de VOX a l’Ajuntament de Torrent i primer tinent d’alcalde Guillermo Alonso del Real va explicar a diferents mitjans de comunicació que havia rebut un informe relacionat amb l’expedient de licitació, per canals no oficials i prèviament a la celebració de la mesa de contractació. Aquest informe, segons explicava el senyor Alonso del Real, li’l feren arribar per Whatsapp davant una petició d’informació realitzada en l’adjudicació del contracte esmentat. A més, el personal que li filtrà l’informe li preguntava al senyor Alonso que si “te vale?”, un fet totalment irregular, doncs són els tècnics municipals els que han d’elaborar els informes amb total independència i sense la mediació o els vist i plau de cap regidor o membre del govern municipal.

Des de Compromís-Podem-EUPV, el seu portaveu Xavier Martí, informa que davant la petició del senyor Alonso en la Mesa de Contractació, ell també va sol·licitar que es traslladara l’informe a la resta de membres de la Mesa.

Concretament, la disconformitat que es demanava que s’aclarira venia provocada pel fet d’atorgar una puntuació de 29 punts a l’empresa ‘Virtual Lemon S.L’, en l’apartat de “formació i experiència”, malgrat que l’informe que li feren arribar irregularment al portaveu d’extrema dreta afirmava, segons explica ell mateix que “no se han adjuntado los currículos y, por tanto, la puntuación debería de ser 0”.

L’adjudicació que es posa en dubte s’atorgà a Mediterráneo S.A per una diferència de 10 punts, 67 punts de l’empresa adjudicatària enfront dels 57 punts de ‘Virtual Lemon S.L’, i la valoració que es qüestiona només podria fer augmentar en un punt l’oferta de ‘Virtual Lemon’ o disminuir-la. A l’espera de l’informe de l’Agència Antifrau, sol·licitat pel Grup Municipal Socialista, aparentment qualsevol modificació a la baixa o a l’alta no és determinant en l’adjudicació del contracte, “però el fet de la filtració d’informes, afirmada pel portaveu de VOX, és en sí una causa d’irregularitat greu que ha de depurar-se perquè aquests fets no tornen a produir-se en els futurs processos de contractació de l’Ajuntament de Torrent”, ha denunciat Martí.

“La gran contradicció del portaveu de Vox és denunciar a la premsa el fet d’obtindre irregularment una documentació en compte de denunciar-ho a les instàncies administratives i judicials oportunes”, sentencia el portaveu de Compromís-Podem-EUPV.

Jo convide al senyor Alonso del Real a denunciar davant de la justícia, o presentar recurs davant l’Ajuntament de Torrent perquè es paralitze aquest contracte, perquè és ell qui té el whatsapp i la informació necessària per a denunciar les presumptes irregularitats, i, addicionalment, a comparéixer públicament per a donar tots els detalls”, ha conclòs el portaveu Xavier Martí.   

—— Edició en castellà ——

Compromís-Podem-EUPV pide al portavoz de VOX en Torrent que asuma sus declaraciones en prensa.

Xavier Martí (portavoz):”El vicealcalde de VOX conoce quien filtró el informe y su responsabilidad como representante público es denunciar cualquier irregularidad en el funcionamiento de los servicios municipales”.

El Ayuntamiento de Torrent ha adjudicado a “Televisión Popular del Mediterráneo SA” un contrato por valor de 110.000€. La empresa, impulsada por la Iglesia católica de Valencia, está estrechamente vinculada a obispos valencianos.

A raíz del proceso de contratación, el portavoz de VOX en el Ayuntamiento de Torrent y primer teniente de alcalde Guillermo Alonso del Real explicó a diferentes medios de comunicación que había recibido un informe relacionado con el expediente de licitación, por canales no oficiales y previamente a la celebración de la mesa de contratación. Este informe, según explicaba el señor Alonso del Real, se lo hicieron llegar por Whatsapp ante una petición de información realizada en la adjudicación del mencionado contrato. Además, el personal que le filtro el informe le preguntaba al señor Alonso que si “te vale?”, un hecho totalmente irregular, pues son los técnicos municipales los que deben elaborar informes con total independencia y sin la mediación o visto bueno de ningún concejal o miembro del gobierno municipal.

Desde Compromís-Podem-EUPV, su portavoz Xavier Martí, informa que ante la petición del señor Alonso en la Mesa de contratación, él también solicitó que se trasladara el informe al resto de miembros de la mesa.

Concretamente, la disconformidad que se pedía que se aclarase venía provocada por el hecho de otorgar una puntuación de 29 puntos a la empresa ‘Virtual Lemon SL’, en el apartado de “formación y experiencia”, aunque el informe que le hicieron llegar irregularmente al portavoz de extrema derecha afirmaba, según explica él mismo, que “no se han adjuntado los currículos y, por tanto, la puntuación debería de ser 0”.

La adjudicación que se pone en duda se otorga a Mediterráneo SA por una diferencia de 10 puntos, 67 puntos de la empresa adjudicataria frente a los 57 puntos de ‘Virtual Lemon SL’, y la valoración que se cuestiona solo podría aumentar en un punto la oferta de ‘Virtual Lemon SL’ o disminuirla. A la espera del informe de la Agencia Antifraude, solicitado por el Grupo Municipal Socialista, aparentemente cualquier modificación a la baja o al alta no es determinante en la adjudicación del contrato, “pero el hecho de la filtración de informes, afirmada por el portavoz de VOX, es en sí una causa de irregularidad grave que debe depurarse para que estos hechos no vuelvan a producirse en los futuros procesos de contratación del Ayuntamiento de Torrent”, ha denunciado Martí.

La gran contradicción del portavoz de VOX es denunciar a la prensa el hecho de obtener irregularmente una documentación en vez de denunciarlo a las instancias administrativas y judiciales oportunas”, sentencia el portavoz de Compromís-Podem-EUPV.

Yo invito al señor Alonso del Real a denunciar ante la justicia, o presentar recurso ante el Ayuntamiento de Torrent para que se paralice este contrato, porque es él quien tiene el Whatsapp y la información necesaria para denunciar las presuntas irregularidades, y, adicionalmente, a comparecer públicamente para dar todos los detalles, ha concluido el portavoz Xavier Martí.