Carme Silla: Els informes anuals de la Policia Local no quantifiquen aquestes xifres”.

 

Al darrer informe anual de la Policia Local, corresponent a l’exercici de 2020, i més concretament al punt seté, apareixen recollits els serveis oferts a la ciutadania per part de l’Àrea de Seguretat de la ciutat de Torrent.

Aquests serveis han estat classificats per l’informe en diferents apartats, diferenciant-los entre Serveis de Seguretat Ciutadana, Trànsit, Violència de Gènere, Menors, Genèrics, Administratius, Judicials, Mediació, Seproa, Senyalització i Covid.

Així, mentre que en determinats serveis es detallen les dades d’intervencions produïdes per delictes d’agressions, com és el cas de l’apartat relatiu a Seguretat Ciutadana, no ocorre el mateix quan l’informe arriba a les de Violència de Gènere, on no es quantifiquen aquestes xifres.

Per a la regidora de Compromís Carme Silla, és fonamental que la ciutadania sàpiga quants delictes relacionats amb la violència masclista han patit les dones de Torrent, diferenciant-los entre els de caràcter físic o sexual, els abusos psicològics i els vicaris, d’entre altres, a més a més de recollir els casos produïts amb denúncia prèvia de la víctima i/o amb mesures d’allunyament judicial. La petició d’informació pública fou formulada a la Comissió Informativa número tres del Ple de Torrent.

Silla ha explicat que el propi govern de Torrent va anunciar públicament, a finals del 2017, la creació d’una unitat de la Policia Local especialitzada en la gestió dels delictes relacionats amb la violència masclista (SEFAMA), però des d’aleshores, ni als diferents informes anuals emesos, ni a preguntes del nostre grup municipal de Compromís ens han facilitat les xifres reals d’agressions,  ni cap tipus de desglossament necessari per a poder efectuar una anàlisi seriosa que permeta avaluar i extraure conclusions sobre l’estat de la violència contra les dones a la nostra població, així com les possibles mesures a prendre, ha conclòs la regidora ecovalencianista.

 

Nota de prensa

Compromís por Torrent demanda a la regidora de Seguridad que haga públicas las cifras sobre agresiones machistas.

Carme Silla: “Los informes anuales de la Policía Local no cuantifican estas cifras”.

En el último informe anual de la Policía Local, correspondiente al ejercicio de 2020, y más concretamente en su punto séptimo, aparecen recogidos los servicios ofrecidos a la ciudadanía por parte del área de Seguridad de la ciudad de Torrent.

Estos servicios han sido clasificados por el informe en diferentes apartados, diferenciándolos entre Servicios de Seguridad Ciudadana, Tráfico, Violencia de Género, Menores, Genéricos, Administrativos, Judiciales, Mediación, Seproa, Señalización y Covid.

Así, mientras que en determinados servicios se detallan los datos de intervenciones producidas por delitos de agresiones, como es el caso del apartado relativo a Seguridad Ciudadana, no ocurre lo mismo cuando el informe llega a las de Violencia de Género, donde no se cuantifican estas cifras.

Para la regidora de Compromís Carme Silla, es fundamental que la ciudadanía sepa cuántos delitos relacionados con la violencia machista han sufrido las mujeres de Torrent, diferenciándolos entre los de carácter físico o sexual, los abusos psicológicos y los vicarios, entre otros, además de recoger los casos producidos con denuncia previa de la víctima y/o con medidas de alejamiento judicial. La petición de información pública fue formulada en la Comisión Informativa número tres del Pleno de Torrent.

Silla ha explicado que el propio gobierno de Torrent anunció públicamente, a finales del 2017, la creación de una unidad de la Policía Local especializada en la gestión de los delitos relacionados con la violencia machista (SEFAMA), pero desde entonces, ni los diferentes informes anuales emitidos, ni a preguntas de nuestro grupo municipal de Compromís nos han facilitado las cifras reales de agresiones, ni ningún tipo de desglose necesario para poder efectuar un análisis serio que permita evaluar y extraer conclusiones sobre el estado de la violencia contra las mujeres en nuestra población, así como las posibles medidas a tomar, ha concluido la regidora ecovalencianista.