Pau Alabajos: “Que la Conselleria d’Economia invertisca a Torrent significa que el Botànic hauria de ser el referent de progrés en la conformació dels governs municipals”.

L’IVACE i l’Ajuntament de Torrent han signat el protocol per a iniciar els tràmits de la cessió de la parcel·la de la futura estació d’ITV, on la corporació local cedirà a l’IVACE una parcel·la de 7.000 m² situada en el polígon industrial Mas del Jutge davant l’interés de la Conselleria d’Economia Sostenible perquè aquesta instal·lació s’ubique a Torrent.

La nova estació d’ITV, dissenyada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) comptarà amb un total de quatre línies: dues per a la inspecció de vehicles lleugers i altres dues línies per a la inspecció de vehicles pesants, així com un espai dedicat a la revisió tècnica de ciclomotors i motocicletes. La capacitat màxima d’inspecció serà de 40 vehicles/hora.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que implementarà la gestió pública del servei d’ITV en tot el territori Valencià una vegada finalitze el pròxim 31 de desembre de 2022 l’actual concessió que es realitza de manera indirecta per les set empreses que exploten aquesta prestació de manera privada.

L’ITV de Torrent compta amb un pressupost aprovat per l’IVACE de 723.570€ i es preveu que puga iniciar la prestació del servei al llarg de l’any 2023. Climent ha assegurat que “aquesta inversió beneficiarà la ciutadania de Torrent i també  les poblacions del voltant, procurant desplaçaments curts i un servei de qualitat”.

Finalment, el portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha agraït al conseller Climent la implantació d’un servei d’ITV a Torrent, atés que “com ell sap, forma part d’una llarga reivindicació del seu grup municipal al llarg dels anys, que començà amb una primera moció al novembre del 2007”.

Sobre el futur model de gestió, Alabajos ha destacat el treball d’altres companys de coalició, com el de l’ex síndic de Compromís a les Corts Valencianes Fran Ferri, que va sol·licitar un informe elaborat al 2010 per la Conselleria d’Indústria de la Generalitat on es recollia que les estacions valencianes d’ITV facturaren, des de la seua privatització en 1998 fins a l’any 2009, uns 317 milions d’euros més del que va establir el govern valencià del PP en la concessió del servei, convertint-se en una de les més cares de l’Estat fins el canvi del govern dels populars cap el Botànic.

En eixe sentit, Alabajos ha remarcat que amb la nova gestió pública “es deixaran arrere èpoques de privatitzacions on totes les proves indiquen que el que hi hagué darrere fou la intenció del Govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries, assistint durant molts anys a un negoci multimilionari d’uns pocs, que les famílies valencianes hem pagat molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors clau com el del transport”.

 

NOTA DE PRENSA

COMPROMÍS PER TORRENT CELEBRA LA INVERSIÓN DEL GOBIERNO DEL BOTÀNIC EN LA NUEVA PLANTA DE ITV

Pau Alabajos: “Que la Consellería de Economía invierta en Torrent significa que el Botànic tendría que ser el referente de progreso en la conformación de los gobiernos municipales”.

El IVACE y el Ayuntamiento de Torrent han firmado el protocolo para iniciar los trámites de la cesión de la parcela de la futura estación de ITV, donde la corporación local cederá al IVACE una parcela de 7.000 m² situada en el polígono industrial Mas del Jutge ante el interés de la Consellería de Economía Sostenible porque esta instalación se ubique en Torrent.

La nueva estación de ITV, diseñada por el Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE) contará con un total de cuatro líneas: dos para la inspección de vehículos ligeros y otras dos líneas para la inspección de vehículos pesados, así como un espacio dedicado a la revisión técnica de ciclomotores y motocicletas. La capacidad máxima de inspección será de 40 vehículos/hora.

El conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, ha anunciado que implementará la gestión pública del servicio de ITV en todo el territorio Valenciano una vez finalice el próximo 31 de diciembre de 2022 la actual concesión que se realiza de manera indirecta por las siete empresas que explotan esta prestación de manera privada.

La ITV de Torrent cuenta con un presupuesto aprobado por el IVACE de 723.570€ y se prevé que pueda iniciar la prestación del servicio a lo largo del año 2023. Climent ha asegurado que “esta inversión beneficiarà a la ciudadanía de Torrent y también a las poblaciones del alrededor, procurando desplazamientos cortos y un servicio de calidad”.

Finalmente, el portavoz de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha agradecido al conseller Climent la implantación de un servicio de ITV en Torrent, dado que “como él sabe, forma parte de una larga reivindicación de su grupo municipal a lo largo de los años, que empezó con una primera moción en noviembre del 2007”.

Sobre el futuro modelo de gestión, Alabajos ha destacado el Trabajo de otros compañeros de coalición, como el del ex síndico de Compromís a las Cortes Valencianas Fran Ferri, que solicitó un informe elaborado en 2010 por la Consellería de Industria de la Generalitat donde se recogía que las estaciones valencianas de ITV facturaron, desde su privatización en 1998 hasta el año 2009, unos 317 millones de euros más de lo que estableció el gobierno valenciano del PP en la concesión del servicio, convirtiéndose en una de las más caras del Estado hasta el cambio del gobierno de los populares hacia el Botànic.

En ese sentido, Alabajos ha remarcado que con la nueva gestión pública “se dejarán atrás épocas de privatizaciones donde todas las pruebas indican que el que hubo detrás fue la intención del Gobierno del PP de beneficiar al máximo a las concesionarias, asistiendo durante muchos años a un negocio multimillonario de unos pocos, que las familias valencianas hemos pagado muy caro y que ha perjudicado gravemente la competitividad de sectores clave como el del transporte”.