Pau Alabajos:El canvi climàtic ens obliga a concretar mesures de protecció del personal que ha de treballar a l’exterior en condicions extremes”.

 

El grup municipal de Compromís per Torrent ha presentat hui una moció en què demana al govern municipal de Torrent que implante diverses mesures de control i treballe en l’elaboració d’un protocol amb objectius concrets per tal d’evitar els colps de calor, o les situacions que poden ocórrer a l’hivern, i que afecten el personal municipal que treballa a l’exterior.

El seu portaveu, Pau Alabajos, ha argumentat la importància d’aquesta moció ja que: «Com han fet altres ajuntaments s’ha de reunir amb urgència el comité de seguretat i salut municipal per tal d’establir les mesures necessaris per a reduir els risc laboral provocat pels episodis climàtics de caràcter extrem, així com sol·licitar a les empreses que treballen per al consistori, i a les seues empreses municipals i organismes autònoms, que informen dels protocols de seguretat i salut acordats amb la representació legal dels treballadors i de les treballadores».

Segons ha explicat el partit ecovalencianista, la constatació que els fenòmens atmosfèrics extrems, provocats pel canvi climàtic, cada volta són més freqüents obliga les diferents administracions públiques a prendre mesures de protecció del seu personal i també a conéixer la situació laboral de les empreses subcontractades. En aquest sentit consideren necessari que l’Ajuntament de Torrent tinga diferents plans de treball que flexibilitzen els horaris per a evitar tots aquelles eixides a l’exterior que es desenvolupen quan se superen determinats paràmetres de calor i de fred. Alabajos també ha instat el govern municipal que, mentre no existisquen aquests protocols, inspeccione la seguretat i la salut dels seus treballadors i de les seues treballadores seguint les recomanacions i directrius establertes per l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

«Per desgràcia, cada vegada hi haurà més onades de calor i episodis de vents extrems o de pluges intenses, motiu pel qual el govern municipal hauria d’exercir les seues responsabilitats en matèria de seguretat i salut laboral convocant amb caràcter urgent les seccions sindicals per a treballar conjuntament en la redacció d’uns protocols de prevenció que ajuden a minimitzar els riscos laborals», conclou Alabajos.

 

Nota de premsa

Compromís per Torrent solicita protección para el personal municipal ante las situaciones climáticas extremes

Pau Alabajos: “El cambio climático nos obliga a concretar medidas de protección del personal que tiene que trabajar al exterior en condiciones extremas”.

 

El grupo municipal de Compromís per Torrent ha presentado hoy una moción en la que solicita al gobierno municipal de Torrent que implante varias medidas de control y trabaje en la elaboración de un protocolo con objetivos concretos para evitar los golpes de calor, o las situaciones que pueden ocurrir en invierno, y que afectan al personal municipal que trabaja en el exterior.

Su portavoz, Pau Alabajos, ha argumentado la importancia de esta moción puesto que: «Cómo han hecho otros ayuntamientos se tiene que reunir con urgencia el comité de seguridad y salud municipal para establecer las medidas necesarios para reducir los riesgo laboral provocado por los episodios climáticos de carácter extremo, así como solicitar a las empresas que trabajan para el consistorio, y a sus empresas municipales y organismos autónomos, que informan de los protocolos de seguridad y salud acordados con la representación legal de los trabajadores y de las trabajadoras».

Según ha explicado el partido ecovalencianista, la constatación que los fenómenos atmosféricos extremos, provocados por el cambio climático, cada vez son más frecuentes obliga a las diferentes administraciones públicas a tomar medidas de protección de su personal y también a conocer la situación laboral de las empresas subcontratadas. En este sentido consideran necesario que el Ayuntamiento de Torrent tenga diferentes planes de trabajo que flexibilicen los horarios para evitar todos aquellas salidas al exterior que se desarrollan cuando se superan determinados parámetros de calor y de frío. Alabajos también ha instado al gobierno municipal a qué, mientras no existan estos protocolos, inspeccione la seguridad y la salud de sus trabajadores y de sus trabajadoras siguiendo las recomendaciones y directrices establecidas por el INVASSAT (Instituto Valenciano de Seguridad y Salud en el Trabajo).

«Por desgracia, cada vez habrá más olas de calor y episodios de vientos extremos o de lluvias intensas, motivo por el cual el gobierno municipal tendría que ejercer sus responsabilidades en materia de seguridad y salud laboral convocando con carácter urgente a las secciones sindicales para trabajar conjuntamente en la redacción de unos protocolos de prevención que ayudan a minimizar los riesgos laborales», concluye Alabajos.