Els ecovalencianistes denuncien la impunitat de circulació de tot tipus de vehicles en aquestes vies protegides.

Pau Alabajos: Fins i tot un tren durant el Nadal, amb diversos vagons, circulava per un dels carrers reservats per a vianants i sense reduir la velocitat”.

 

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, exigirà davant el pròxim plenari municipal de febrer mesures urgents per a evitar el pas constant de tot tipus de vehicles pels pocs carrers reservats al trànsit de vianants en la capital de l’Horta Sud.

Diferents veïns i veïnes dels carrers afectats, especialment, Sant Cristòfol i el carrer de Sagra, s’han posat en contacte amb el nostre grup municipal denunciant la perillositat que per als vianants suposa transitar per aquestes vies”, ha explicat Alabajos. “Les persones residents ens diuen que el pas d’automòbils, motos i patinets és una estampa habitual tots els dies de la setmana, i que en alguns casos han estat a punt de produir greus accidents per la velocitat excessiva i la imprudència en la conducció, especialment en els casos on els patinets passen molt prop de les eixides de les finques i les plantes baixes sense que es tinga temps de reaccionar”.

Des de Compromís es denuncia la falta de control i atenció per solucionar aquest problema, més encara quan des del propi govern municipal s’autoritzà  que un tren d’esplai circulara pel carrer de Sant Cristòfol durant els dies de Nadal: “una decisió que va provocar situacions on les persones havien d’aturar-se i apartar-se, a banda d’altres molèsties en les tasques de càrrega i descàrrega dels comerços afectats”.

Finalment, el portaveu dels ecovalencianistes exigirà a l’àrea de mobilitat que garantisca la seguretat de les persones que circulen per aquests carrers i demanarà que es concedisca la targeta de residents a tot el veïnat afectat perquè puga accedir als seus habitatges, especialment en el cas de les persones amb mobilitat reduïda, malaltes o per trasllats d’estris i recepció de paqueteria voluminosa.

 

 

Nota de Premsa

Compromís per Torrent exige que se cumpla la normativa vigente de tráfico en las calles de peatones.

Los ecovalencianistas denuncian la impunidad de circulación de todo tipo de vehículos en estas vías protegidas.

Pau Alabajos: “Incluso un tren durante la navidad, con varios vagones, circulaba por una de las calles reservadas para peatones y sin reducir la velocidad”.

 

El portavoz de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, exigirá ante el próximo plenario municipal de febrero mesuras urgentes para evitar el paso constante de todo tipo de vehículos por las pocas calles reservadas al tráfico de peatones en la capital de l’Horta Sud.

Diferentes vecinos y vecinas de las calles afectadas, especialmente, Sant Cristòfol y la calle de Sagra, se han puesto en contacto con nuestro grupo municipal denunciando la peligrosidad que para los peatones supone transitar por estas vías”, ha explicado Alabajos. “Las personas residentes nos dicen que el paso de automóviles, motos y patinetes es una estampa habitual todos los días de la semana, y que en algunos casos han estado a punto de producir graves accidentes por la velocidad excesiva y la imprudencia en la conducción, especialmente en los casos donde los patinetes pasan mucho cerca de las salidas de las fincas y las plantas bajas sin que se tenga tiempo de reaccionar”.

Desde Compromís se denuncia la falta de control y atención para solucionar este problema, más si cabe cuando desde el propio gobierno municipal se autorizó que un tren de entretenimiento circulara por la calle de Sant Cristòfol durante los días de Navidad: “una decisión que provocó situaciones donde las personas tenían que pararse y apartarse, además de otras molestias en las tareas de carga y descarga de los comercios afectados”.

Finalmente, el portavoz de los ecovalencianistas exigirá al área de movilidad que garantice la seguridad de las personas que circulen por estas calles y solicitará que se conceda la tarjeta de residentes a todo el vecindario afectado para que pueda acceder a sus viviendas, especialmente en el caso de las personas con movilidad reducida, enfermas o por traslados de enseres y recepción de paquetería voluminosa.