La proposta presentada pels ecovalencianistes, que es debatrà en el ple ordinari del mes de maig, exigeix al Govern d’Espanya mesures que posen fre a l’especulació energètica, a través de la vigilància i el control dels preus energètics, especialment durant les onades de fred o davant altres contingències, com per exemple l’actual situació creada al sector per la guerra a Ucraïna.
La moció de Compromís aprofita, a més a més, per a demanar al ministeri d’indústria que desenvolupe el marc legal establert a les directives europees, amb l’objectiu d’afavorir el creixement mancomunat de la generació energètica, o, en el cas que no vulga assumir aquesta competència, la transferisca a les comunitats autònomes, on el govern del Botànic ja ha manifestat el seu interés per aquest tipus d’inversions.
En definitiva, des del grup municipal: “volem impulsar el desenvolupament de Comunitats Energètiques Locals, fomentar l’autoconsum fotovoltaic i reclamar al Govern de l’estat Espanyol mesures per posar fre a l’especulació energètica”, ha explicat el seu portaveu Pau Alabajos.
Alabajos ha aprofundit en la defensa de les comunitats energètiques com a concepte real, on molts ajuntaments estan apostant pel desenvolupament d’aquesta figura legal a nivell local, permetent als veïns i les veïnes abaratir dràsticament el preu de la factura elèctrica sense dependre dels vaivens del mercat o de les trampes reguladores dels grans operadors, que sovint funcionen com un gran oligopoli contra l’interés general.
El portaveu de Compromís ha conclòs explicant que “l’Ajuntament de Torrent té la seua responsabilitat en el procés d’acompanyament social cap a aquest model de canvi energètic, on també hi pot participar com ho fan les Comunitats Energètiques creades per grups de ciutadans, o per les PIMES. Especialment, és important la participació pública de les entitats locals per a garantir que cap llar estiga en una situació de pobresa energètica, sense poder pagar el consum de llum necessari per a viure en condicions dignes”.
Nota de prensa
Compromís per Torrent llevará al pleno la creación de Comunidades Energéticas Locales
La propuesta presentada por los ecovalencianistas, que se debatirá en el pleno ordinario del mes de mayo, exige al Gobierno de España medidas que pongan freno a la especulación energética, a través de la vigilancia y el control de los precios energéticos, especialmente durante las olas de frío o ante otras contingencias, como por ejemplo la situación actual creada en el sector por la guerra en Ucrania.
La moción de Compromís aprovecha, además, para pedir al ministerio de industria que desarrolle el marco legal establecido en las directivas europeas, con el objetivo de favorecer el crecimiento mancomunado de la generación energética, o, en el supuesto de que no quiera asumir esta competencia, la transfiera en las comunidades autónomas, donde el govern del Botànic ya ha manifestado su interés por este tipo de inversiones.
En definitiva, desde el grupo municipal: “queremos impulsar el desarrollo de Comunidades Energéticas Locales, fomentar el autoconsumo fotovoltaico y reclamar al Gobierno del estado Español mesuras para poner freno a la especulación energética”, ha explicado su portavoz Pau Alabajos.
Alabajos ha profundizado en la defensa de las comunidades energéticas como concepto real, donde muchos ayuntamientos están apostando por el desarrollo de esta figura legal a nivel local, permitiendo a los vecinos y las vecinas abaratar drásticamente el precio de la factura eléctrica sin depender de los vaivenes del mercado o de las trampas reguladoras de los grandes operadores, que a menudo funcionan como un gran oligopolio contra el interés general.
El portavoz de Compromís ha concluido explicando que “el Ayuntamiento de Torrent tiene su responsabilidad en el proceso de acompañamiento social hacia este modelo de cambio energético, donde también puede participar como lo hacen las Comunidades Energéticas creadas por grupos de ciudadanos, o por las PYMES. Especialmente, es importante la participación pública de las entidades locales para garantizar que ningún hogar esté en una situación de pobreza energética, sin poder pagar el consumo de luz necesaria para vivir en condiciones dignas”.