(Article publicat a l’edició número 203 corresponent a la primera quinzena de juny del periòdic La Opinión de Torrent)

La legislatura que acaba ha estat marcada per l’aterratge forçat, a la realitat social i econòmica, que al remat sabíem arribaria. Era qüestió de temps, com si d’una zona altament sísmica es tractara, la nostra estructura social i econòmica no ha resistit el terratrèmol de l’especulació financera dels mercats, eixos mercats que ara parlen tant de “apretarse el cinturón”, de “recortes sociales” i de “responsabilidad institucional”. Zapatero s’ha doblegat als mercats, aquells que aprofitant-se de la seua posició de poder ens han dut a la pitjor crisi en 40 anys, ha donat l’esquena al vot progressista que tantes vegades havia salvat la nau socialista i que no troba cap utilitat de futur en les seues propostes per eixir de la crisi.

La gran casa comuna dels valencians no tenia ciments econòmics sòlids, des de Madrid es negava la crisi i des de València es primaven “los grandes eventos”; per fi els valencians érem coneguts al món i el govern valencià prometia i continua prometent grans inversions malvenent les possibilitats de “negoci” de “esta nuestra Comunidad”. La realitat, però, és que som els segons en taxa de desocupació per darrere d’Andalusia, els primers en dèficit públic per habitant i una de les eurozones amb pitjor perspectiva de creixement per als propers 10 anys. Ací a Torrent amb vora 10000 parats som la cua de la cua, amb una taxa superior a la mitjana autonòmica i on factors com la inspecció municipal de l’IAE, la no presentació, des del 2007, dels Pressupostos i les liquidacions en temps i forma, o l’incompliment sistemàtic del Pla de Sanejament 2009-2015 no han ajudat precisament les empreses de Torrent ni la confiança en la gestió dels comptes públics, qüestió aquesta que està influint negativament en les perspectives de cobrament dels proveïdors.

És per tot açò que des del sector públic es poden fer moltes coses, començant pels Ajuntaments que és l’àrea des de la qual he exercit l’oposició durant estos anys. D’això parla el nostre programa electoral de 100 punts per a Torrent i el sobretot el treball de legislatura que hem fet durant estos quatre anys. Tant una cosa com l’altra la podeu consultar a la nostra plana web de www.bloctorrent.com.

Els 2919 vots són un aval que ens referma en les nostres conviccions sobre el que ha de ser la gestió municipal a Torrent, on ha de primar la transparència, la participació ciutadana i sobretot el recolzament a les persones, les empreses i els col·lectius que contribuïxen amb els seus impostos i esforç social a mantindre el cada vegada més pernoliat Estat del Benestar.

Vull finalment adreçar-me als veïns i veïnes que han dipositat la seua confiança en la nostra candidatura, tant a Torrent com al nostre País: Les coses poden fer-se millor i des de la força que ens haveu donat així ho proposarem. La vostra veu és el nostre compromís.