aigua-clara

1 Cap persona sense dret a l’aigua

L’aigua és un bé bàsic que no ha d’estar en mans d’uns pocs perquè en facen negoci. L’empresa que gestiona l’aigua a Torrent, Aigües de l’Horta, té uns beneficis anuals de quasi un milió d’€. A pesar d’això, són molts –massa- els torrentins a qui els tallen l’aigua perquè no poden pagar els rebuts. Això no ho podem consentir. No podem admetre que hi haja torrentins que es queden sense aigua, llum, menjar o sostre per culpa d’aquesta crisi que és una estafa.

Si esta empresa estiguera en mans de la ciutadania,
aquest benefici es podria destinar a pagar l’aigua de
740 famílies en risc d’exclusió social


2 L’aigua no és un negoci

La gestió ciutadana de l’aigua ens suposaria, a més d’un control democràtic d’un bé bàsic, un estalvi i un benefici per a l’Ajuntament de Torrent. Cada exercici, l’empresa Aigües de l’Horta trau uns balanços de beneficis que podrien quedar-se per invertir en política social. L’únic que tenim ara com ara és un Fons Social, que va ser creat a proposta de Compromís, però que, ja ho advertírem, només era que un pegat per a una situació que és injusta.


3 Proposem el model democràtic europeu

A Europa s’estan revertint les privatitzacions de l’aigua que varen tindre lloc en els anys huitanta i noranta. A ciutats tan importants com Berlín o París, per exemple, s’ha va votat recentment en referèndum que l’aigua tornara a estar en mans de la ciutadania. A Torrent aquest servei va ser privatitzat pel PSOE en 1995 i la concessió finalitza en 2018. El nostre compromís és no renovar-la.


4 L’aigua per al poble i no per a les grans empreses

Qui controla l’aigua a Torrent? Aigües de l’Horta dóna servei als municipis de Torrent, Xirivella, Aldaia, Picanya, Alfara del Patriarca i Beniparrell i està participada per l’Ajuntament de Torrent i Hidraqua, SA, que, al seu torn, forma part del grup Agbar i aquest de la gran multinacional de la gestió de l’aigua Suez Environnement.