El diputat Carles Esteve es va reunir amb el grup municipal per a abordar la falta de personal i recursos.

Carme Silla (Compromís Torrent): La passivitat en les diferents gestions polítiques de la conselleria de salut per part del PP i PSOE ens ha portat a l’actual situació de saturació dels centres de Torrent”.

La saturació que patix el departament sanitari que cobreix l’àrea de l’Hospital General de València té correlació directa amb els problemes de falta d’inversions i personal als centres de salut de Torrent”, així de contundent s’ha manifestat Carme Silla, regidora de Compromís a l’ajuntament de la capital de l’Horta Sud.

Silla ha traslladat aquesta preocupació al diputat de les Corts Valencianes Carles Esteve, el qual va visitar Torrent el passat dilluns per a conéixer la problemàtica de primera mà. Uns problemes que, segons el grup municipal, es podrien solucionar parcialment amb la construcció del nou centre de salut del Parc Central, el qual porta un retard de més de dos anys després que el 3 de novembre del 2020 el Consistori va rebre la sol·licitud de llicència d’obres per part de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salud Pública, per a procedir a l’habilitació dels locals on s’ubicarà el centre.

El diputat coincideix amb la diagnosi de la regidora Carme Silla i remarca que aquest problema s’arrossega des que l’ex alcadessa Maria José Catalá enganyà a la població sentenciant que l’hospital de Torrent ja existia i era una realitat: “el projecte estava fet, però mai es va construir”, ha remarcat Esteve. En aquest sentit el grup municipal socialista va donar suport a una moció de Compromís en la que es demanava atendre les reivindicacions del comité d’empresa de l’Hospital General Universitari de València; “la moció va ser presentada i aprovada a l’octubre d’enguany però encara no hem obtingut cap resposta per part de la Consellera de Sanitat, el que recorda el mateix nul interés que demostrà Maria José Català quan governava Torrent”, ha conclòs Silla.

 

NOTA DE PRENSA

Compromís traslada a las Corts Valencianes los problemas de saturación de los centros de salud de Torrent.

El diputado Carles Esteve se reunió con el grupo municipal para abordar la falta de personal y recursos.

 

Carme Silla (Compromís Torrent): La pasividad en las diferentes gestiones políticas de la consellería de salud por parte del PP y PSOE nos ha llevado a la actual situación de saturación de los centros de Torrent”.

La saturación que sufre el departamento sanitario que cubre el área del Hospital General de València tiene correlación directa con los problemas de falta de inversiones y personal en los centros de salud de Torrent”, así de contundente se ha manifestado Carme Silla, regidora de Compromís al ayuntamiento de la capital de l’Horta Sud.

Silla ha trasladado esta preocupación al diputado de las Corts Valencianes Carles Esteve, el cual visitó Torrent el pasado lunes para conocer la problemática de primera mano. Unos problemas que, según el grupo municipal, se podrían solucionar parcialmente con la construcción del nuevo centro de salud del Parc Central, el cual lleva un retraso de más de dos años después de que el 3 de noviembre del 2020 el Consistorio recibió la solicitud de licencia de obras por parte de la Generalitat Valenciana, a través de la Consellería de Sanitat Universal i Salud Pública, para proceder a la habilitación de los locales donde se ubicará el centro.

El diputado coincide con la diagnosis de la regidora Carme Silla y remarca que este problema se arrastra desde que el ex alcadessa Maria José Catalá engañó en la población sentenciando que el hospital de Torrent ya existía y era una realidad: “el proyecto estaba hecho, pero nunca se construyó”, ha remarcado Esteve. En este sentido el grupo municipal socialista apoyó a una moción de Compromís en la que se pedía atender las reivindicaciones del comité de empresa del Hospital General Universitario de València; “la moción fue presentada y aprobada en octubre de este año pero todavía no hemos obtenido ninguna respuesta por parte de la Consejera de Sanidad, el que recuerda el mismo nulo interés que demostró Maria José Català cuando gobernaba Torrent”, ha concluido Silla.