La portaveu de Compromís a la corporació provincial valora molt negativament l’eliminació del Pla d’Inversions per a municipis de més de 50.000 habitants.

La diputada i portaveu de Compromís a la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha visitat Torrent este dijous juntament amb la resta de diputats provincials i els regidors de l’Ajuntament Xavi Martí i Maria Jesús Herrada, per a valorar la disminu

Roda de premsa de la diputada Dolors Gimeno, el diputat Josep Riera, el regidor Xavier Martí i la regidora M. Jesús Herrada

ó dels més de 2.000.000 d’euros que afectarà la capital de l’Horta Sud, a causa de la supressió de diverses subvencions mediambientals i del Pla d’Inversions per a municipis de més de 50.000 habitants per part del govern del PP de la corporació provincial.

Aquest nou plantejament de la política de subvencions, per part de la Diputació governada pel PP, comportarà diversos canvis respecte de la legislatura passada, on Compromís formava part del govern, com ara eliminar els plans d’inversió per als pobles de més de 50.000 habitants, i que suprimirà importants ajudes mediambientals: “un fet que no només afecta Torrent, sinó també tots els municipis de l’Horta Sud amb espais naturals compartits”, ha explicat Martí, com a portaveu local.
Dolors Gimeno assenyalà que la nova estructura de les subvencions: “perjudica els municipis de les comarques de València perquè elimina la possibilitat de demanar ajudes de fins a 100.000 euros”, que segons ella eren fonamentals i suposaven uns ingressos imprescindibles per a dur a terme obres costoses, especialment les del Cicle Integral de l’Aigua i les d’Autoconsum Energètic, o l’ampliació i millora de la mobilitat sostenible, com per exemple els carrils bici, les ciclorutes, o la xarxa de senders naturals, d’entre altres que desapareixen de les subvencions de la Diputació i a les quals, per tant, Torrent ja no podrà acollir-se.
Per la seua banda, el diputat provincial Josep Riera explica que amb aquestes polítiques d’eliminació els municipis tampoc podran sol·licitar ajudes específiques per a l’autoconsum energètic en edificis municipals o en comunitats energètiques locals, i posa de manifest el poc interès del nou govern del PP amb les polítiques mediambientals i la lluita contra el canvi climàtic.
Com incideix el diputat: “Ací es veu clarament la influència de l’extrema dreta negacionista de Vox en este govern i el nul marge de maniobra del PP a l’hora de fer polítiques reals contra el canvi climàtic”. Simplement, aquestes han desaparegut en aquesta nova Diputació.

Inversions

Des del grup municipal de Compromís-Podem-EUPV, Martí ha exposat que el més dolós per a Torrent és la desaparició de recursos fonamentals en inversions: “abans amb Compromís al govern de la Diputació, hi havia un pla específic que li adjudicava 2.000.000 d’euros, uns recursos que, per exemple, no podran utilitzar-se per a projectes profitosos per a Torrent”.
El regidor ha ficat com exemples: “millorar l’evacuació de pluvials de Parc Central, o per a la urbanització pendent de la Plaça de Sant Pasqual, ni tampoc per a substituir el perillós paviment de moltes zones de Torrent quan plou, o per a habilitar l’edifici de la Malaguenya, abandonat després de la seua compra per part de l’anterior govern de PSOE-Cs i que costà 700.000 euros a les arques torrentines”.