Pau Alabajos: “Per a preservar el Palau modernista s’ha d’actuar amb criteris clars, en contraposició a l’abandonament institucional que pateix el monument des dels anys noranta”.

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha presentat al Registre del Ple una bateria de peticions per tal de protegir el conjunt patrimonial del Palau Giner-Cortina.

Per al portaveu de Compromís, resulta inaudit que un dels principals monuments arquitectònics modernistes de Torrent es trobe en imminent perill de desaparició a causa de la inacció política dels governs municipals des dels anys noranta. La degradació del conjunt, considerat com a Bé de Rellevància Local, ha arribat a un punt on l’edifici està en una clara situació de ruïna, que es va agreujar després dels nombrosos incendis patits en el període 2000-2010, que s’han emportat per davant els elements de més valor de l’edifici, entre ells la teulada.

L’espoli que pateix el monument s’ha agreujat quan l’accés es produïx de manera directa després de trencar el cadenat de l’actual porta metàl·lica, instal·lada en 2012 i que s’ha demostrat ineficaç, motiu pel qual des de Compromís es demana una intervenció d’emergència perquè es torne al mur perimetral d’obra original.

A més, des de Compromís es denuncia la falta de salubritat i seguretat de la parcel·la on s’ubica el monument, on segons el veïnat de la zona, la brossa alta, les serps i els rosegadors campen al seu abast, amb el perill afegit que suposa l’existència d’una fossa sèptica plena d’aigua que es troba sense cobrir.

Finalment, Alabajos ha recordat a l’actual govern socialista que si continua amb la indolència demostrada pel Partido Popular, durant els últims 8 anys, només conduirà a la pèrdua definitiva del monument, motiu pel qual s’ha sol·licitat que l’Ajuntament de Torrent actue, dins les seues competències, perquè es duguen a terme actuacions contundents adreçades directament a la supervivència del conjunt arquitectònic.

COMPROMÍS PER TORRENT SOLICITA LA REPARACIÓN DEFINITIVA DEL MURO DEL PALACIO GINER-CORTINA Y UNA ACTUACIÓN CONTUNDENTE EN LA RESTAURACIÓN DEL MONUMENTO

Pau Alabajos: “Para preservar el Palacio modernista se debe actuar con criterios claros, en contraposición al abandono institucional que sufre el monumento desde los años noventa”.

Compromís per Torrent, mediante su portavoz Pau Alabajos ha presentado al Registro del Pleno una batería de peticiones para proteger el conjunto patrimonial del Palacio Giner-Cortina.

Para el portavoz de Compromís resulta inaudito que uno de los principales monumentos arquitectónicos modernistas de Torrent se encuentre en inminente peligro de desaparición a causa de la inacción política de los gobiernos municipales desde los años noventa. La degradación del conjunto, considerado como Bien de Relevancia Local, ha llegado a un punto donde el edificio está en una clara situación de ruina, que se agravó tras los numerosos incendios sufridos en el período 2000-2010, que se han llevado por delante los elementos de más valor del edificio, entre ellos el tejado.

El espolio que sufre el monumento se ha agravado cuando el acceso se produce de manera directa tras romper el candado de la actual puerta metálica, instalada en 2012 y que se ha demostrado ineficaz, motivo por el que desde Compromís se pide una intervención de emergencia para que se vuelva al muro perimetral de obra original.

Además, desde Compromís se denuncia la falta de salubridad y seguridad de la parcela donde se ubica el monumento, donde según la vecindad de la zona, la broza alta, las serpientes y las ratas campan a sus anchas, con el peligro añadido que supone la existencia de una fosa séptica llena de agua que se encuentra sin cubrir.

Finalmente Alabajos ha recordado al actual gobierno socialista que si continúa con la indolencia demostrada por el Partido Popular, durante los últimos 8 años, solo conducirá a la pérdida definitiva del monumento, motivo por el que se ha solicitado que el Ayuntamiento de Torrent actúe, dentro sus competencias, para que se lleven a cabo actuaciones contundentes dirigidas directamente a la supervivencia del conjunto arquitectónico.