Els ecovalencianistes apunten a Ros com a responsable de no voler tractar la proposta, que va ser presentada l’1 de juliol.

En el marc de la protecció ambiental per a totes les parcel·les públiques ubicades a El Vedat, des del grup municipal Compromís es va presentar una moció de caràcter institucional per assegurar, amb caràcter permanent, el compliment de la seua funció ecològica, paisatgística i recreativa al servei de la ciutadania torrentina.

L’objectiu, segons el seu portaveu Pau Alabajos, és delimitar el bosc d’El Vedat per tal de donar-li un caràcter de referent ambiental com a senya d’identitat de Torrent, afavorint la seua recuperació i sempre en el marc del respecte cap a les espècies autòctones.

En aquest sentit la moció contempla que el Ple de l’Ajuntament sol·licite a l’administració autonòmica que incloga totes les propietats boscoses de titularitat municipal, ubicades al perímetre d’El Vedat, dins del Catàleg de Monts de Domini Públic i d’Utilitat Pública de la Generalitat Valenciana. Així, des de Compromís informen que aquesta afectació és la clau perquè aquests terrenys públics siguen declarats administrativament com “de domini públic”, adquirint així la naturalesa d’inalienables, imprescriptibles i inembargables, tancant la porta a què en un futur puguen ser venuts al millor postor pel govern de torn que ostente en un moment determinat l’alcaldia de Torrent.

Alabajos argumenta que la falta d’interés per part del govern municipal perquè s’acceleren, de la manera més ràpida, el processos administratius necessaris per a protegir El Vedat s’evidencia des del moment en què la moció no ha estat inclosa en l’ordre del dia dels tres plens celebrats després de la seua presentació, i, abundant en aquesta circumstància, explica que: “el fet és que, des del govern municipal se’ns va demanar que deixàrem la moció damunt la taula a l’espera d’una futura reunió de treball amb la responsable de l’Àrea de Gestió de la Ciutat, que, després de tres mesos, no s’ha produït”.

Finalment, els ecovalencianistes han declarat que des del govern municipal de PSPV-Ciudadanos haurien d’explicar com és possible que altres mocions presentades amb posterioritat a la seua, com per exemple la del grup Vox, contrària a la llei 7/2021, de Canvi Climàtic – aprovada pel govern de Pedro Sánchez en compliment  dels  Acords  de  París- haja sigut inclosa en l’ordre del dia dels assumptes plenaris i la seua, que pretén dotar d’una major protecció la natura d’El Vedat, encara estiga aparcada.

 

Nota de prensa

Compromís per Torrent denuncia el secuestro de una moción para proteger el monte público de El Vedat.

Los ecovalencianistas apuntan a Ros como responsable de no querer tratar la propuesta, que fue presentada el 1 de julio.

En el marco de la protección ambiental para todas las parcelas públicas ubicadas a El Vedat, desde el grupo municipal Compromís se presentó una moción de carácter institucional para asegurar, con carácter permanente, el cumplimiento de su función ecológica, paisajística y recreativa al servicio de la ciudadanía torrentina.

El objetivo, según su portavoz Pau Alabajos, es delimitar el bosque de El Vedat para darle un carácter de referente ambiental como señal de identidad de Torrent, favoreciendo su recuperación y siempre en el marco del respeto hacia las especies autóctonas.

En este sentido la moción contempla que el Pleno del Ayuntamiento solicite a la administración autonómica que incluya todas las propiedades boscosas de titularidad municipal, ubicadas al perímetro de El Vedat, dentro del Catálogo de Montes de Dominio Público y de Utilidad Pública de la Generalitat Valenciana. Así, desde Compromís informan que esta afectación es la clave para que estos terrenos públicos sean declarados administrativamente como “de dominio público”, adquiriendo así la naturaleza de inalienables, imprescriptibles e inembargables, cerrando la puerta a que en un futuro puedan ser vendidos al mejor postor por el gobierno de turno que ostente en un momento determinado la alcaldía de Torrent.

Alabajos argumenta que la falta de interés por parte del gobierno municipal para que se aceleren, de la manera más rápida, el procesos administrativos necesarios para proteger El Vedat se evidencia desde el momento en que la moción no ha sido incluida en el orden del día de los tres plenos celebrados después de su presentación, y, abundando en esta circunstancia, explica que: “el hecho es que, desde el gobierno municipal se nos pidió que dejáramos la moción sobre la mesa a la espera de una futura reunión de trabajo con la responsable del Área de Gestión de la Ciudad, que, después de tres meses, no se ha producido”.

Finalmente, los ecovalencianistes han declarado que desde el gobierno municipal de PSPV-Ciudadanos tendrían que explicar cómo es posible que otras mociones presentadas con posterioridad a la suya, como por ejemplo la del grupo Vox, contraria a la ley 7/2021, de Cambio Climático – aprobada por el gobierno de Pedro Sánchez en cumplimiento de los Acuerdos de París- haya sido incluida en el orden del día de los asuntos plenarios y la suya, que pretende dotar de una mayor protección la natura de El Vedat, todavía esté aparcada.