Beguer: “Les acusacions de Gozalbo a Compromís, de fomentar obres il•legals, són ridícules i obeïxen a una estratègia d’ocultar la seua nefasta gestió al front de la regidoria de Medi Ambient de Torrent”.

Al Ple d’abril de 2013 Compromís va presentar una moció en la que instava a canviar la normativa de funcionament dels ecoparcs. Mitjançant el seu portaveu Vicent Beguer, Compromís va explicar que el requisit de demanar als veïns i veïnes el D.N.I s’havia demostrat inútil, atés que com ja va fotografiar el seu Grup, fa un any, existixen més de 30 abocadors il•legals escampats pel terme municipal.

Front a aquesta problemàtica medi ambiental Compromís va proposar canvis en la legislació dels ecoparcs de Torrent, a la qual el regidor del PP Gozalbo va respondre que l’Ajuntament ha transferit la gestió dels mateixos (dos en l’actualitat) a l’Empresa Metropolitana de Tractament de Residus, i que per tant l’Ordenança municipal de l’Ajuntament ja no tenia res tenia a vore sobre el seu funcionament.
Segons ha pogut comprovar Compromís, l’Ordenança Municipal continua penjada en la pàgina web que l’Ajuntament dedica a legislació local. A més a més en la pàgina web de l’Entitat Metropolitana no figura cap conveni signat amb l’Ajuntament de Torrent sobre la gestió dels Ecoparcs torrentins.

Segons el portaveu de Compromís, Sento Beguer, “El regidor de Medi Ambient José Gozalbo es contradiu amb el publicat des de web municipal i intenta escórrer el “bulto” sobre la seua nefasta gestió medi ambiental a Torrent, intentant criminalitzar l’oposició, quan el que hauria de fer és posar-se les piles i treballar de manera responsable i eficient.

Abanda dels abocadors il•legals, Compromís es pregunta que passa amb els 1200 metres quadrats construïts, sense cap llicència municipal, per part del Centro Hípico Las Palmas, en el que, a més a més, s’observen nombroses escombreries dins les seues instal•lacions, un negoci que està operant sense cap llicència de funcionament des de fa més de deu anys, construïda sobre un gasoducte i sense les distàncies de servitud, a la carretera principal, marcades per la legislació.

Beguer també va preguntar que passa amb la gestió del fitxer de dades personals en poder dels ecoparcs, que està gestionat per l’empresa privada Los Hornillos, i es pregunta quin control municipal existix sobre aquestes dades aportades pels veïns i veïnes de Torrent. Abundant en aquesta qüestió, Compromís va demanar que la regidoria de Medi Ambient canviara els criteris de control sobre les runes aportades als ecoparcs, atés que el requisit de demanar el D.N.I s’havia demostrat inútil alhora de controlar de la procedència de les mateixes, així per exemple sota el criteri de Compromís és molt més efectiu demanar les llicències d’obres oportunes per a saber si procedixen de construccions autoritzades, i no el D.N.I.

Finalment Beguer ha explicat que la seua proposta anava en el sentit d’establir controls amb criteris ambientals i econòmics, i no policials, perquè “L’objectiu dels ecoparcs és verificar la procedència de les runes”, en aquest sentit el portaveu de Compromís es pregunta quins mecanismes de control té l’Ajuntament en el cas que les deixalles d’altres poblacions s’estiguen portant als ecoparcs de Torrent, amb la corresponent despesa per a les arques municipals, atés que l’Entitat Metropolitana factura al Consistori totes les runes i residus arreplegats als ecoparcs torrentins