ENLLAÇOS:

reclamacions-grup-compromis-per-torrent

informe-intervencio-665-16-reclamacions-compte-general

reclamaciones-grupo-guanyant

NOTA EN VALENCIÀ

Al Plenari d’aprovació del Compte General del 2015 la Intervenció General de l’Ajuntament de Torrent ha acceptat 25 de les 27 reclamacions formulades pel grup municipal de Compromís. Aquest Compte correspon a un any amb diferents governs del PP i del PSOE.

Per part de la resta de grups polítics de l’oposició, PP, Ciudadanos i Guanyant, només aquest últim va formular reclamacions, de les quals la Intervenció Municipal no hi va acceptar cap.

D’entre les reclamacions acceptades a Compromís destaquen per la seua importància les de la falta d’enllaç entre l’inventari i la comptabilitat, qüestió que fins ara impossibilitava l’Ajuntament i els seus Organismes Autònoms el poder dotar-se d’amortitzacions anuals per a cobrir la depreciació del seu immobilitzat, ara per tant s’evitarà que el sector públic local es descapitalitze per depreciació dels seus béns, ajustant-se els valors comptables a la realitat.

En aquesta línia també ha sigut acceptada la reclamació en la que Compromís denunciava que l’Ajuntament va contractar amb 22 proveïdors que facturaren més de 18.000 anuals sense cap procediment de concurrència competitiva, vulnerant-se per tant la Llei de Contractes del Sector Públic.

En les reclamacions 4, 8, 11 i 21, també acceptades, des de Compromís es va denunciar que l’Ajuntament de Torrent i els seus Organismes Autònoms no han elaborat la pertinent memòria demostrativa del grau d’acompliment dels objectius programats amb indicació dels previstos i dels aconseguits, la qual cosa ha provocat que Torrent no tinga un full de ruta amb línies estratègiques clares de quin model de ciutat vol, entenent-se com a tal la definició d’un projecte de futur tant a nivell urbanístic, com econòmic, industrial, comercial, de benestar social, solidaritat, mobilitat, patrimonial i cultural.

En quant les reclamacions no acceptades a Compromís una d’elles va ser per una falta de documentació que finalment fou aportada i la segona estava fonamentada en els fets informats per l’Interventor Delegat de la Fundació Esportiva Municipal relatius a les subvencions, a certes entitats, per l’ús de les instal·lacions de Parc Central, valorades en 103.294,38€ sense que hi existira cap conveni regulador o procediment de concurrència pública, incomplint-se els preceptes arreplegats en la Llei General de Subvencions, el Reglament que el desenvolupa i l’Ordenança General de Subvencions del propi Ajuntament. El rebuig d’aquesta reclamació ha sigut, segons la Intervenció General de Torrent, per un defecte de forma en la seua redacció atés que entén s’hauria d’haver adreçat a la Fundació Esportiva i no a l’Ajuntament.

Des de Compromís s’ha explicat que a aquestes entitats no se’ls pot reclamar cap responsabilitat per una situació anòmala sobre la que no tenien capacitat de gestionar, així doncs eren els anteriors responsables municipals d’Hisenda, junt l’Alcaldia, els que mitjançant una ordre verbal donaren peu a aquesta situació d’il·legalitat.

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos ha explicat que, en el cas d’aquesta reclamació no acceptada al seu grup “respecta la decisió de la Intervenció General encara que no la compartix”, perquè entén que l’Ajuntament és el principal mantenidor econòmic de la Fundació Esportiva i l’ordre verbal de saltar-se la legislació en matèria de subvencions va emanar dels màxims responsables polítics de l’anterior corporació.

Finalment el Compte General del 2015 fou aprovat amb els vots a favor de Socialistes i Populars i les abstencions dels grups de Compromís, Ciudadanos i Guanyant.

NOTA EN CASTELLANO

Al Plenario de aprobación de la Cuenta General de 2015 la Intervención General del Ayuntamiento de Torrent ha aceptado 25 de las 27 reclamaciones formuladas por el grupo municipal de Compromís. Esta cuenta corresponde a un año con diferentes gobiernos del PP i el PSOE

Por parte del resto de grupos políticos de la oposición, PP, Ciudadanos y Guanyant, solo este último formuló reclamaciones, de las cuales la Intervención Municipal no aceptó ninguna.

De entre las reclamaciones aceptadas a Compromís destacan por su importancia las de la falta de enlace entre el inventario y la contabilidad, cuestión que hasta ahora imposibilitaba al Ayuntamiento y sus Organismos Autónomos el poder dotarse de amortizaciones anuales para cubrir la depreciación de su inmovilizado, ahora por lo tanto se evitará que el sector público local se descapitalice por depreciación de sus bienes, ajustándose los valores contables a la realidad.

En esta línea también ha sido aceptada la reclamación en la que Compromís denunciaba que el Ayuntamiento contrató con 22 proveedores que facturaron más de 18.000 anuales sin ningún procedimiento de concurrencia competitiva, vulnerándose por tanto la Ley de Contratos del Sector Público.

En las reclamaciones 4, 8, 11 y 21, también aceptadas, desde Compromís se denunció que el Ayuntamiento de Torrent y sus Organismos Autónomos no han elaborado la pertinente memoria demostrativa del grado de cumplimiento de los objetivos programados con indicación de los previstos y de los conseguidos, lo cual ha provocado que Torrent no tenga una hoja de ruta establecida con las líneas estratégicas claras del modelo de ciudad, entendiéndose como tales la definición de un proyecto de futuro tanto a nivel urbanístico, como económico, industrial, comercial, de bienestar social, solidaridad, movilidad, patrimonial y cultural.

En cuanto las reclamaciones no aceptadas a Compromís una de ellas estaba referida a una falta de documentación que finalmente fue aportada y la segunda estaba fundamentada en los hechos informados por el Interventor Delegado de la Fundación Deportiva Municipal relativos a las subvenciones, a ciertas entidades, por el uso de las instalaciones de Parc Central, valoradas en 103.294,38€ sin que existiera ningún convenio regulador o procedimiento de concurrencia pública, incumpliéndose por tanto los preceptos recogidos en la Ley General de Subvenciones, el Reglamento que lo desarrolla y la Ordenanza General de Subvenciones del propio Ayuntamiento. El rechazo de esta reclamación ha sido, según la Intervención General de Torrent, por un defecto de forma en su redacción dado que entiende que debería estar dirigida a la Fundación Deportiva y no al Ayuntamiento.

Desde Compromís se ha explicado que a estas entidades no se les puede reclamar ninguna responsabilidad por una situación anómala sobre la que no tenían capacidad de gestionar, así pues eran los anteriores responsables municipales de Hacienda, junto la Alcaldía, los que mediante una orden verbal dieron pie a esta situación de ilegalidad.

El portavoz de Compromís per Torrent, Pau Alabajos ha explicado que en el caso de esta reclamación, no aceptada a su grupo, “respeta la decisión de la Intervención General aunque no la comparte”, porque entiende que el Ayuntamiento es el principal mantenedor económico de la Fundación Deportiva y la orden verbal de saltarse la legislación en materia de subvenciones emanó de los máximos responsables políticos de la anterior corporación.

Finalmente la Cuenta General del 2015 fue aprobada con los votos a favor de Socialistas y Populares y las abstenciones de los grupos de Compromís, Ciudadanos y Guanyant.