L’agent s’incorporà a finals del 2017 i és l’única policia que forma part la unitat del SEFAMA.

El SEFAMA,  com a secció independent de protecció a víctimes de violència de gènere, violència domèstica i contra les agressions a menors, fou creada a finals de novembre de 2017 amb l’objectiu de prestar els serveis d’atenció integral a les dones i els menors que són víctimes de maltractaments.

Entre les seues funcions, és a dir “sobre el paper”, estan les d’oferir un servei integral per a preservar i defensar els drets de la família, especialment davant les situacions de maltractament i violència en l’àmbit familiar, destacant les d’intervindre i col·laborar, de manera immediata davant el coneixement d’aquests casos.

Addicionalment, aquesta unitat policial també ha de dissenyar i posar en marxa campanyes de sensibilització contra la violència masclista, segons va anunciar públicament el govern municipal als mitjans de comunicació en el moment de la seua creació.

El problema sorgix, segons la regidora Carme Silla del grup municipal de Compromís, en què totes aquestes funcions les ha de realitzar una sola persona, la qual cosa és materialment impossible si es té en compte que, des de la seua creació, el SEFAMA està només disponible en horari de dilluns a divendres, quedant fora de la seua atenció, tant els caps de setmana, com els períodes vacacionals i els dies de descans que corresponen a la resta de festes anuals.

Carme Silla ha exposat la necessitat urgent de dotar el SEFAMA amb més personal davant el problema que pateix Torrent en matèria de violència de gènere, on només al 2021 es comptabilitzaren prop de 1800 incidències entre telefonades, gestions, informes, avisos i altres operacions registrades.

És preocupant que dels 13177 fets registrats per la policia local de Torrent l’any passat 1794 corresponguen a violència masclista, quasi un 14% del total, i que només existisca una agent de la policia local especialitzada en aquest tipus de delictes contra les persones”, ha conclòs Carme Silla.

 

Nota de prensa

La policía local de Torrent solo dispone de una agente especializada para atender los delitos de violencia machista.

La agente se incorporó a finales del 2017 y es la única policía que forma parte la unidad del SEFAMA.

 

El SEFAMA, como sección independiente de protección a víctimas de violencia de género, violencia doméstica y contra las agresiones a menores, fue creada a finales de noviembre de 2017 con el objetivo de prestar los servicios de atención integral a las mujeres y los menores que son víctimas de maltratos.

Entre sus funciones, es decir “sobre el papel”, están las de ofrecer un servicio integral para preservar y defender los derechos de la familia, especialmente ante las situaciones de maltrato y violencia en el ámbito familiar, destacando las de intervenir y colaborar, de manera inmediata ante el conocimiento de estos casos.

Adicionalmente, esta unidad policial también tiene que diseñar y poner en marcha campañas de sensibilización contra la violencia machista, según anunció públicamente el gobierno municipal a los medios de comunicación en el momento de su creación.

El problema surge, según la regidora Carme Silla del grupo municipal de Compromís, en qué todas estas funciones las tiene que realizar una sola persona, lo cual es materialmente imposible si se tiene en cuenta que, desde su creación, el SEFAMA está solo disponible en horario de lunes a viernes, quedando fuera de su atención, tanto los fines de semana, como los periodos vacacionales y los días de descanso que corresponden al resto de fiestas anuales.

Carme Silla ha expuesto la necesidad urgente de dotar el SEFAMA con más personal ante el problema que sufre Torrent en materia de violencia de género, donde solo en 2021 se contabilizaron cerca de 1800 incidencias entre llamadas, gestiones, informes, avisos y otras operaciones registradas.

Es preocupante que de los 13177 hechos registrados por la policía local de Torrent el año pasado 1794 correspondan a violencia machista, casi un 14% del total, y que solo exista una agente de la policía local especializada en este tipo de delitos contra las personas”, ha concluido Carme Silla.