Els abocaments es troben ubicats principalment a l’abandonada urbanització de “Las Palomas”.

Pau Alabajos: Els plàstics, llaunes, vidres i diversos materials escampats fan d’aquesta zona boscosa un polvorí durant els dies d’altes temperatures”.

 

El grup municipal de Compromís, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha tornat a alertar sobre la falta d’inspecció mediambiental respecte dels abocadors il·legals al terme de Torrent, en aquest cas en la zona boscosa ubicada a l’abandonada urbanització Las Palomas, que es troba dins de la Partida del Mas dels Gils, a la qual s’accedeix des de la carretera que uneix Torrent amb Montserrat a l’alçada d’un conegut pàrquing d’autocaravanes.

Per a Alabajos l’estat d’abandonament mediambiental de la zona és “lamentable”; així, després d’inspeccionar-la in situ ha certificat l’existència de més de 20 abocaments perillosos, on el plàstic, els vidres, la fusta i les llaunes són el combustible perfecte per a la propagació d’un incendi forestal de grans proporcions.

“Las Palomas” fou un projecte urbanístic avortat, on només s’acabaren construint els vials i algunes voreres de la urbanització; com a conseqüència, totes les parcel·les s’han acabat naturalitzant, omplint-se d’una vegetació mediterrània densa. “El principal problema és que eixa facilitat d’accés des dels vials abandonats, junt la falta d’inspecció, han provocat que es puga accedir i abocar de manera il·legal tot tipus de residus, els quals s’han anat acumulant amb el pas dels anys donant com a conseqüència l’actual estat de perillositat de la zona”, ha explicat Alabajos.

També, des de Compromís han tornat a insistir en el fet que un canvi en les normes d’accés dels particulars als Ecoparcs Municipals és fonamental si vol reduir-se significativament aquest problema d’abocaments al terme municipal. En aquest sentit, els ecovalencianistes demanen des de fa anys que no s’exigisca el DNI com a requisit per dur els residus als ecoparcs, atenent al fet que les persones sense documentació no poden acreditar-se i, per tant, no se’ls deixa reciclar les seues deixalles, que en molts casos poden acabar escampades, fet que s’agreuja davant la falta de vigilància i inspecció municipal. “Amb uns altres mecanismes de control, com poden ser les matrícules dels vehicles, seria suficient”, han conclòs.

 

NOTA DE PRENSA.

COMPROMÍS TORRENT ALERTA DEL PELIGRO DE INCENDIOS POR DECENAS DE VERTIDOS ILEGALES EN LA PARTIDA DEL MAS DELS GILS

Los vertidos se encuentran ubicados principalmente en la abandonada urbanización de “Las Palomas”.

Pau Alabajos: “Los plásticos, latas, vidrios y varios materiales esparcidos hacen de esta zona boscosa un polvorín durante los días de altas temperaturas”.

 

El grupo municipal de Compromís, mediante su portavoz Pau Alabajos, ha vuelto a alertar sobre la falta de inspección medioambiental respecto de los vertederos ilegales en el término de Torrent, en este caso en la zona boscosa ubicada en la abandonada urbanización Las Palomas, que se encuentra dentro de la Partida del Mas dels Gils, a la cual se accede desde la carretera que une Torrent con Montserrat a la altura de un conocido parking de autocaravanas.

Para Alabajos el estado de abandono medioambiental de la zona es “lamentable”; así, después de inspeccionarla in situ ha certificado la existencia de más de 20 lugares con vertidos peligrosos, donde el plástico, los vidrios, la madera y las latas son el combustible perfecto para la propagación de un incendio forestal de grandes proporciones.

Las Palomas” fue un proyecto urbanístico abortado, donde solo se acabaron construyendo los viales y algunas aceras de la urbanización; como consecuencia, todas las parcelas se han acabado naturalizando, llenándose de una vegetación mediterránea densa. “El principal problema es que esa facilidad de acceso desde los viales abandonados, junto a la falta de inspección, han provocado que se pueda acceder y abocar de manera ilegal todo tipo de residuos, los cuales se han ido acumulando con el paso de los años dando como consecuencia el actual estado de peligrosidad de la zona”, ha explicado Alabajos.

También, desde Compromís han vuelto a insistir en el hecho que un cambio en las normas de acceso de los particulares a los Ecoparques Municipales es fundamental si quiere reducirse significativamente este problema de vertidos en el término municipal. En este sentido, los ecovalencianistas demandan desde hace años que no se exija el DNI como requisito para llevar los residuos a los ecoparques, atendiendo al hecho que las personas sin documentación no pueden acreditarse y, por tanto, no se les deja reciclar sus desechos, que en muchos casos pueden acabar abandonando, hecho que se agrava ante la falta de vigilancia e inspección municipal. “Con otros mecanismos de control, como pueden ser las matrículas de los vehículos, sería suficiente”, han concluido.